Reuniunea G8 a celor mai puternice opt state ale lumii (de la Sankt Petersburg) s-a dovedit neputincioasa in fata beligerantilor din Orientul Mijlociu. In afara unor recomandari de "retinere" adresate ambelor parti, cei opt finalisti ai puterii planetei n-au prea stiut ce sa spuna, in ciuda faptului ca au vorbit mult - sacaindu-l in cele din urma pe liderul mondial Bush jr.

Intr-o pauza de masa, neatent la microfonul ramas deschis, presedintele american s-a plans lui Tony Blair ca "unii din tipii astia vorbesc prea mult", chinuindu-se "sa determine Siria sa convinga Hezbollahul sa termine rahatul asta". Ca sa vezi ce iese pe gura unui presedinte taman cand e la masa.

Rahatul prezidential a lasat bouche-bee presa prezenta, consolidand reputatia de gafeur a lui Bush. E adevarat insa ca "tipii astia" din politica vorbesc prea mult si nu mereu cu folos. Ba, uneori, ai zice ca din ce vorbesc mai mult din aia iese mai prost - si la case mai mici.

La Bucuresti, liberalii si-au inceput saptamana printr-un schimb de focuri intre gruparea Stoica-Musca-Stolojan (SMS) si "experimentul Tariceanu-Patriciu-Olteanu" (cum a numit dl Stoica actuala conducere a PNL). Trei la trei, cum ar veni - sau noul Rafo contra Rompetrol.

Gruparea SMS a trimis astfel un apel catre unitatea PNL (pe care ea insasi o ataca necontenit), propunand o foaie de parcurs pentru redresarea partidului.

Experimentul TPO a raspuns moderat acestei initiative "nestatutare", desemnand o delegatie pentru convorbiri cu nemultumitii in numele carora dl Stolojan a respins acuzatiile ca ar sluji alte interese: "asemenea insinuari ele nu fac decat o manipulare in partid".

Urmarea a fost ca pe micile ecrane criza din PNL s-a dezvoltat artificial, intrand in microfonie: intr-o parte scrasnea dl Stolojan, in alta, zambea stramb dl Olteanu. Dl Olteanu a identificat "putine idei" in textul SMS si a precizat ca singura solutie de colaborare a PNL ramane tot alianta cu PD.

De altfel, hotarate sa infirme decesul Aliantei, conducerile PNL si PD si-au reluat in aceeasi seara sedintele comune, unde, pentru reincalzirea relatiilor, s-a discutat despre "agentul termic" de la iarna.

PSD n-a comentat crampele puterii, intrucat dl Geoana era, ca toata pustimea, la concertul Shakirei din Timisoara, iar logoreicul Gusa era prea obosit pentru a circula si pe micile ecrane dupa ce si-a inceput cariera de taximetrist prin Bucuresti, castigand cinstit primul sau milion de lei. La Moscova ar fi castigat mai mult.