Romexterra Bank a majorat dobanzile practicate la depozitele la termen in lei, cu dobanda fixa si variabila, pentru persoane fizice si juridice, cu pana la 1%, respectiv 1,25%, a anuntat miercuri banca. Astfel, dobanda anuala practicata la un depozit la termen in lei este de 7,75% pentru persoane fizice si de 7,50% pentru persoane juridice.

Majorari de pana la 1% ale dobanzii practicate au fost operate si in cazul certificatelor de depozit nenominative cu parola si nominative cu discount in lei.

Luna aceasta, a fost semnata intelegerea care initiaza tranzactia de preluare a pachetului majoritar al Romexterra Bank de catre MKB, fosta banca de comert exterior a Ungariei, actualmente detinuta in proportie de 89,62% de banca germana BayernLB cu sediul central la Munchen.

In momentul de fata, BayernLB este a saptea mare banca din Germania si a obtinut anul acesta rating-ul ‘AAA’ din partea agentiei Standard&Poor’s.

Membra a grupului Bayerische Landebank, MKB a anuntat saptamana trecuta, planurile de dezvoltare a Romexterra Bank care vizeaza extinderea retelei teritoriale pana la 150 unitati in 2015, cresterea numarului de clienti pana la 700.000 pe segmentul retail, respectiv 70.000 pe segmentul corporate, si majorarea cotei de piata pe segmentele creditare si economisire pana la 3,8%, respectiv 3,6%, pana in 2010.

Saptamana viitoare va fi transmisa prin posta, oferta de achizitie adresata tuturor actionarilor bancii, care va fi valabila 60 de zile. Toate informatiile referitoare la oferta MKB vor fi afisate si in cadrul celor 41 de unitati ale Romexterra Bank.