Asa cum se anticipa inca de acum cateva luni, Renault Scenic isi schimba usor infatisarea si se pregateste sa fie comercializat incepand din aceasta toamna intr-o noua formula estetica si mecanica.

La exterior se evidentiaza mai ales blocurile optice a caror forma a fost regandita (stopurile beneficiaza acum de tehnologia LED), noul calandru dezvoltat in spiritul noii linii de design Renault, jantele de generatie noua si inedita gama de culori propusa de constructorul german pentru caroserie.

O imbunatatire a calitatii se resimte si in habitaclu, care primeste noi accesorii: un sistem audio cu cititor MP3, senzori anteriori pentru parcare si multe alte elemente destinate sa faca mai placuta viata la bord.

Va exista si un Grand Scenic, versiune care va dispune de cinci locuri si care, gratie modului de rabatare si pozitionare a banchetei posterioara, va dispune de un spatiu enorm de incarcare pentru bagaje.

Din punct de vedere mecanic, pe langa sistemul ESP care vine in serie pe toate versiunile, notam aparitia unui nou motor dieselm, care a debutat recent pe Megane, Laguna si Espace (2.0 dCi, 150 de cai putere) si inaugurarea unui sistem automatic de transmisie, cuplabil in prima faza la un propulsor pe motorina (1.9 dCi de 130 de cai).

Specificatiile legate de preturi si celelalte detalii urmeaza sa fie divulgate in cviitoarele saptamani. Comercializarea este prevazuta sa inceapa la toamna, dupa ce Scenic facelift va fi prezentat la Salonul Auto de la Paris.