Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a anuntat miercuri ca va supune spre consultare publica proiectul strategiei guvernamentale in domeniul securitatii informatice. Potrivit unui comunicat al MCTI, proiectarea sistemelor informatice si de comunicatii s-a facut urmarind indeosebi criterii de eficienta. Astfel s-au neglijat aspectele de securizare a acestora.

MCTI sprijina actiunea guvernului de a preveni, minimiza si combate actiunile negative asupra retelelor de comunicatii electronice si sistemelor informatice. Acesta are drept obietiv protejarea populatiei, a economiei, a serviciilor guvernamentale sau furnizate de diverse organizatii. Se urmareste, astfel ca intreruperile in functionarea serviciilor sa fie ocazionale.

Potrivit unui comunicat al MCTI, proiectarea sistemelor informatice si de comunicatii s-a facut urmarind indeosebi criterii de eficienta. Astfel s-au neglijat aspectele de securizare a acestora.

Printre obiectivele principale in crearea sistemelor informatice si a retelelor de comunicatii trebuie sa existesi prevenirea actiunilor indreptate impotriva lor, minimizarea pagubelor si a timpului de recuperare in urma atacurilor.

In majoritatea cazurilor, proiectarea sistemelor informatice si de comunicatii a fost facuta neglijandu-se securizarea acestora

Convergenta domeniilor media, IT si comunicatii, interconectarea retelelor publice cu cele private si folosirea comuna a resurselor au crescut considerabil dificultatea de a obtine un control adecvat asupra acestora