Allianz Tiriac Asigurari a anuntat miercuri ca, incepand din aceasta luna, a restructurat sistemul de tarifare pentru asigurarile casco auto.

Astfel, noul sistem, care tine cont in continuare de caracteristicile automobilului, pune accentul pe profilul soferului, criteriile fiind virsta, conduita in trafic, ocupatia, starea civila, vechimea permisului auto.

Prin urmare, acest sistem ofera polite de asigurare casco personalizate, potentialii clienti putind sa obtina singuri, prin intermediul Internetului, informatii legate de propria polita casco Allianz Tiriac Asigurari.

Compania a recurs la noul sistem deoarece, in urma analizelor facute pe baza datelor din 2005, a rezultat o crestere a frecventei daunelor, pina la 65 la suta, comparativ cu 15 la suta, cit este inregistrat in Europa.

Potrivit directorului general al companiei, Cristian Constantinescu, compania a fost nevoita astfel sa procedeze la regandirea intregului sistem de asigurare, pentru a nu intra pe pierderi si pentru a proteja clientii ce dovedeau responsabilitate.

Spre exemplu, aproximativ 80 la suta din clientii din grupa de virsta 18-25 de ani inregistreaza chiar si 4-5 daune pe an, in viitor acestia urmand sa plateasca, daca vor polita de asigurare Allianz, costuri mult mai mari.