Kia Motors Corporation a facut publice, joi 20 iulie, primele fotografii oficiale al noii sale compacte - nume de cod ED - la British International Motor Show, in Londra. Creat special pentru Europa, ED este programat sa apara in showroom-uri la inceputul lunii decembrie.

Cu o lungime de 4,2 m ED are un ampatament neobisnuit de mare de 2,65 m si va oferi cote de top ale habitaclului interior plus niveluri de dotari foarte competitive si tehnologii de ultima generatie pentru sistemele de siguranta activa si pasiva. O gama de patru motoare va fi disponibila, trei pe benzina de 1.4, 1.6 si 2.0 l CVVT si un diesel cu turbina cu geometrie variablia de 1.6 l.

„Noul nostru model de clasa C are numele de cod ‘ED’ pentru ca are un design european si a fost proiectat pentru consumatorul european”, explica Jean-Charles Lievens, Senior Vice President Kia Motors Europe.

„Stilul modelului de serie ED - ‘tough not rough’ - sublinieaza ca aceasta masina are cu adevarat un design european (incadrat in segmentul C, cel mai important din Europa) si ca este o masina proiectat si fabricata in Europa pentru a indeplini 100% asteptarile consumatorilor europeni.

ED va fi produs la prima fabrica europeana Kia din Zilina, Slovacia. Va fi comercializat in exclusivitate in Europa, iar versiunea in cinci usi va fi urmata in 2007 de o versiune breack si o sportiva hatchback in trei usi. Hatchback-ul in cinci usi Kia va fi prezentat in premiera mondiala la Mondial de L’Automobile in Paris, pe 28 Septembrie 2006, cind ii va fi dezvaluit si numele.

Kia Motors Corporation este producatorul auto cu cel mai mare ritm de crestere din lume. A fost fondata in 1944 si este cel mai vechi producator corean de autovehicule, parte a Hyundai-Kia Automotive Group.