Numarul turistilor vest-europeni care au ales sa-si petreaca vacanta in orasul turcesc Antalia este in declin, dar in locul acestora tot mai multi est-europeni si-au facut aparitia, cel putin in primele sase luni ale acestui an, potrivit datelor Antalya's Cultural and Tourism Directorate, citate de Turkish Daily News.

Numarul turistilor romani in Antalia a crescut in primele sase luni ale anului cu 53% fata de perioada similara a anului trecut, pana la 7.271 de turisti.

In primele sase luni ale acestui an, numarul romanilor care au ales sa-si petreaca vacanta in Antalia a crescut remarcabil cu 53% fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 4.729 turisti pana la 7.271 turisti. Dupa Romania, cea mai mare crestere a fost inregistrata din partea turistilor din Ucraina, al caror numar a crescut cu 44% fata de perioada similara a anului trecut.

Cresteri considerabile s-au inregistrat si printre turistii veniti din Rusia, Belarus, Polonia, Lituania, Ungaria si Cehia.

Potrivit datelor statistice, in primele sase luni ale acestui an, numarul strainilor care au vizitat hotelurile din Antalia a fost de circa 2,5 milioane de persoane. Rezultatele arata un declin vizibil in randul turistilor veniti din tarile vest europene.

Astfel daca in primele sase luni ale anului 2005, turistii germani reprezentau 41% din numarul total de turisti straini din Antalia, in acest an, acest procent a scazut la doar 37%. Aceasta scadere este vizibila si in randul turistilor din Olanda, Elvetia, Italia, Danemarca, Suedia, Franta si Marea Britanie.