Bineinteles ca un sportiv trebuie nu doar sa joace bine, ci sa si arate bine, pentru a face parte dintr-un top al celor mai sexy sportivi din lume. Cu toate acestea, aici avem un top mai special, in care enumeram sportivii fara performante extraordinare pe teren, dar de succes in afara acestuia.

In lumea sportului, sintagma `pretty boy` li se atribuie sportivilor al caror talent este in umbra imaginii lor si a vietii lor extrasportive.

Haideti sa vedem cam care ar fi, dupa parerea americanilor, cei mai sexy, dar mai putin valorosi sportivi ai anului 2006.

Numarul 10 - Tom Brady - Fundas NFL

Este greu sa urasti sau sa nu placi un sportiv care a castigat de trei ori Super Bowl-ul chiar in primii sai patru ani de cand activeaza in NFL. In plus, starul NFL nu refuza nici viata pe care i-o ofera statutul de vedeta.

Ca se intalneste cu vedeta Bridget Moynahan, sau ca revista People il nominalizeaza intre cei mai frumosi 50 de sportivi, Brady se distreaza de minune si se bucura de ce ii pot oferi viata si statutul de vedeta sexy.

Numarul 9 - Alexandre Daigle - Atacant NHL

Fanii hockey-ului isi amintesc cu siguranta momentul in care Daigle a mers la Ottawa Senators, acestia selectandu-l primul din draft, in 1993, inaintea lui Chris Pronger si Paul Kariya. Cu toate ca Daigle nu a stralucit pe gheata, a reusit sa transforme cele 15 minute de faima in 15 minute de relatie amoroasa cu Pamela Anderson, si chiar a incercat sa joace la Hollywood, in 2000.

Dupa ce acest vis nu i s-a implinit, s-a intors la hockey si a redevenit un jucator cheie la Minnesota Wild. Omul care a avut cel mai mare salariu ca debutant, nu a confirmat niciodata pe gheata.

Numarul 8 - Joey Harrington - Fundas NFL

Pana acum, este clar ca acesta a dezamagit in cariera sa in NFL. Se spune ca bratul sau ar fi slab si inexact. Si poate ca inca nu a avut timp sa creasca. Cu toate acestea, aparitia in reviste si dragostea sa pentru pian l-au adus in acest top. Harrington stie sa cante jazz la pian. Impresionant. Dar un fundas ar trebui sa aiba rautatea lui Dirty Harry Callahan. Totusi, Harrington ne aduce aminte de Harry Connick Jr.

Numarul 7 - Jose Theodore - Portar NHL

Theodore a aparut pe scena in 2001-2002, cand i-a condus pe cei de la Montreal Canadiens sa treaca de excelenta echipa Boston Bruins, devenind cel mai bun portar al ligii, dar si MVP. De atunci, cariera sa a cunoscut cateva urcusuri si mai multe coborasuri, in timp ce armata de femei care il urmarea crestea din ce in ce mai mult.

Luna februarie a acestui an a fost una foarte grea pentru el, cand a fost testat pozitiv. Apoi, o luna mai tarziu, a cazut pe gheata si si-a fracturat calcaiul.

Numarul 6 - Ian Thorpe - Innotator olimpic

Majoritatea sportivilor care participa si castiga la Olimpiada, sunt adulati de fani cam doua saptamani odata la doi ani. Thorpe este insa bine definit in mintea fanilor, si asta datorita publicitatii de care a beneficiat. Este o senzatie in Japonia si ambasadorul turismului pentru tara sa, Australia. Thorpe este mai popular avand in vedere ca este interesat mai mult de moda decat de sport. Este ambasador Armani si are linia sa de productie de bijuterii.

Numarul 5 - Fredrik Ljungberg - Atacant fotbal

Ljungberg este un exemplu al sportivilor a caror faima nu stim de unde vine, atata timp cat este clar ca nu a aparut in urma jocului de fotbal practicat. Ljungberg a jucat pana acum modest pentru Arsenal si pentru echipa nationala a Suediei, dar faima sa de model pentru lenjeria intima produsa de Calvin Klein l-a ajutat.

Ljungberg pare a fi unul dintre sportivii care primesc mai multe premii si omagii pentru alte calitati decat cele care ar fi trebuit sa-i consacre.

Numarul 4 - Johnny Damon - Mijlocas MLB

Ce inseamna sa semnezi un contract de 52 de milioane de dolari! Damon a fost descoperit in echipa ce i-a ajutat pe cei de la Boston Red Sox sa castige primul Campionat in 86 de ani de existenta a clubului. Dar in 2005, cand a fost atras de buzunarele largi ale rivalilor de la New York Yankees, Damon si-a schimbat si aspectul fizic. A trecut de la plete si barba la genul `corporate`.

Damon trece in lumea basseball-ului drept unul din cei mai narcisisti sportivi. Totusi, in ciuda faptului ca are o viteza remarcabila si este extrem de atent pe teren, arunca precum o fetita de 11 ani.

Numarul 3 - Raphael Nadal - Jucator de tenis

Este greu sa nu recunosti succesul tenismanului de doar 19 ani, si asta mai ales datorita faptului ca este momentan singurul capabil sa-l invinga pe cel mai bun jucator al planetei, Roger Federer. Succesul de pana acum al lui Nadal este unul mare, mai ales pentru ca este cel mai bun din lume pe zgura.

Exista riscul ca el sa devina un fel de Carlos Moya sau Gustavo Kuerten, care pe zgura erau zei, dar pe alte suprafete mediocri. Daca Nadal vrea sa iasa de pe aceasta lista trebuie sa fie mai interesat de dezvoltarea jocului sau, si nu de modul in care se imbraca si comporta in afara terenului.

Numarul 2 - Alex Rodriguez - Jucator de baza a treia din MLB

Poate o alegere dubioasa, mai ales ca el este MVP-ul acestui sezon. Jucatorul se comporta excelent pe teren si are calitati exceptionale, dar trebuie sa dea mai mult pentru cele 252 de milioane care s-au platit pana acum pe contractele sale.

Din pacate, Rodriguez reuseste lovituri incredibile numai in momente in care nu prea are de ce sa munceasca, echipa sa fiind ori cu sase puncte avans, ori cu sase in minus.

Numarul 1 - David Beckham - Mijlocas fotbal

Cine altcineva ar merita primul loc, daca nu omul care apare pe toate afisele si in toate spoturile din lume? Intr-un sport in care simularea si prefacatoria sunt la fel de respectate precum un dribbling sau o pasa buna, Beckham este Regele reginelor.

Domnul Posh Spice este prototipul `pretty boy`: celebritatea sa consta in modul cum arata, cum se tunde, cum se imbraca, dar conteaza aici si sotia pe care si-a luat-o. Toate aceste aspecte umbresc faptul ca nu este deloc unul din cei mai buni jucatori de fotbal din lume.

Bineinteles ca este bun, dar nu este totusi un jucator de aur, iar dintr-o linie mediana de patru oameni, el poate este al treilea ca valoare. Inca este cel al carui cartonas rosu impotriva Argentinei a naruit sperantele Angliei la Mondialul din 1998, dar si cel care a ratat un penalty crucial la Campionatul European din 2004. Cu toate acestea, este un simpatic, nu-i asa?