Supercupa Romaniei, primul trofeu din noul sezon, care va fi decernat invingatoarei dintre campioana Steaua si detinatoarea Cupei Romaniei, Rapid, e considerata de combatanti, cel putin la nivel declarativ, o povara.

Conducatorii celor doua rivale cauta pretexte sa minimalizeze importanta trofeului, vorbind despre Supercupa ca despre o competitie „de importanta secundara”.

Stelistii pretind ca nu-i interseaza Supercupa fara a oferi alte explicatii, in timp ce rapidistii au batut moneda pe faptul ca nu pot folosi foarte multi titulari. Totul miroase insa a ipocrizie, ambele tabere parand ca-si pregatesc acum terenul in cazul unui esec pe care suporterii nu l-ar digera prea usor.

Gigi Becali a declarat in repetate randuri, in ultimele zile, ca acest trofeu nu corespunde aspiratiilor sale. „Nu ma intereseaza Supercupa! S-o castige Rapid, mie nu-mi trebuie.

Ma duc la meci asa, ca la un spectacol. Nu am emotii”, a spus latifundiarul. Atitudinea lui Becali i-a scos insa din sarite pe fani, care nu suporta sa piarda in fata rivalilor de la Rapid.

„Mi se rupe!”

Aceasta atitudine nu este insa o noutate pentru actuala conducere a „ros-albastrilor”. Gigi Becali a anuntat ca, atat timp cat Steaua va fi sub comanda sa, echipa nu se va bate decat pentru titlu si pentru rezultate internationale.

„Mi se rupe p... de Cupa Romaniei. Nu ma intereseaza nici Supercupa”, a tot repetat Becali in ultimele sezoane. Ca de obicei, Mihai Stoica si-a insusit parerile sefului si, obedient, a plusat: „Cupa Romaniei e un trofeu pentru loseri (n.r. - invinsi)”.

Prin aceste declaratii, cei doi lovesc direct in istoria propriului club, care detine recordul de trofee atat in Cupa Romaniei, cat si in Supercupa.

Jumatate din palmares, „de umplutura”

Steaua este cea mai titrata echipa din fotbalul romanesc. Daca va castiga Supercupa Romaniei, numarul trofeelor cucerite ar ajunge la o cifra rotunda: 50.

Pana acum, gruparea din Ghencea a castigat 23 de titluri de campioana, 20 de Cupe ale Romaniei, 4 Supercupe ale Romaniei, Cupa Campionilor Europeni si Supercupa Europei.

Un calcul foarte simplu indica faptul ca actuala conducere din Ghencea nu da doi bani pe jumatate dintre trofeele obtinute, respectiv cele 20 de Cupe si 4 Supercupe.

Conform teoriei becaliote, toti jucatorii si antrenorii care au muncit de-a lungul timpului pentru cucerirea lor au fost niste „loseri”. De altfel, Becali si Stoica sunt singurii conducatori din istoria „ros-albastrilor” care au declarat public ca nu s-ar supara daca echipa ar pierde un meci oficial!

Integral in EVZ