Intr-o discutie cu liderii PNL de la Bacau, consilierul prezidential a pus in discutie renegocierea protocolului Aliantei si l-a atacat in valuri pe Tariceanu.

In opinia lui Stolojan, viitorul PNL se afla doar in interiorul Aliantei D.A., chiar daca soarta ei este „incerta“. „Este un nou raport de forte intre cele doua partide, ceea ce face necesara rediscutarea protocolului. Va fi foarte greu pentru PNL sa accepte diferenta aparuta fata de momentul cind s-a realizat alianta, dar altfel nu vad o solutie.

Competitia PNL-PD a fost, de fapt, competitia noastra cu Basescu. Iar o astfel de competitie nu are nici o sansa. Rezultatele sint cele pe care le vedeti“, a spus liderul liberal.

„Face aceleasi greseli ca si Nastase“

Stolojan spune ca lucrurile evolueaza prost in PNL, iar partidul pierde din credibilitate: „Tariceanu face greseli pentru ca evolueaza sub presiunea loviturilor de imagine pe care vrea sa le dea. Din presiune s-a nascut si declaratia cu Irakul si se vor naste si alte decizii care vor pune PNL in dificultate“.

Stolojan i-a contestat lui Tariceanu calitatea de lider de partid si l-a comparat cu un ilustru predecesor: „Tariceanu face aceeasi greseala ca si Nastase: crede ca activitatea guvernamentala poate suplini activitatea de dezvoltare a partidului. Initiativa politica e slaba, iar adversarul politic, in loc sa fie PSD sau PRM, a ajuns PD.

Noi am incercat sa avem un dialog cu el, i-am explicat ca PNL ar trebui condus acum de o persoana neimplicata in activitatea guvernamentala, care absoarbe timp si energie. Nu a fost de acord“.

Un lung sir de reprosuri

A urmat apoi un lung sir de reprosuri: „Nu s-a implicat la timp in inundatiile din Banat, in greva profesorilor, in gripa aviara. Cind ai guvern de coalitie si trei ministri de la partide diferite trebuie sa colaboreze, iar alti 16 demnitari sint implicati, cum a fost cazul gripei aviare, tu, premier, trebuie sa coordonezi.

Neimplicarea lui Tariceanu se contabilizeaza la PNL, la fel si inconsecventele, care nu au fost nici astea putine: am pierdut momentul favorabil al alegerilor anticipate, in plina ofensiva anticoruptie premierul a chemat ministrul Justitiei sa stea de vorba la el in birou cu o persoana aflata in cercetare, pozitia privind retragerea trupelor din Irak.

Sa nu mai spun despre sfatul neghiob care i s-a dat si pe care l-a ascultat de a nu participa la discursul pe care presedintele l-a tinut in Parlament“.

Integral in Cotidianul