Omul de afaceri romano-sirian Omar Hayssam ar fi parasit Romania in urma cu o saptamana, la bordul unei nave aflate sub pavilion sirian: Mahmoud al 4-lea - scrie ziarul Gardianul. Acest lucru a fost negat, insa, de Jihad Ibrahim El- Khalil, unul din actionarii firmei care administreaza nava Al Mahmoud.

Capitania Portului a confirmat faptul ca pe 13 iulie, aceasta nava a plecat spre Siria, din Portul Midia, insa in acte figureaza ca pe vapor nu se aflau decat membri echipajului. Intre timp, Hayssam este cautat in toate garile, porturile si vamile din tara.

Potrivit Radio Romania Actualitati, echipele de cautare au dreptul sa controleze orice persoana care seamana cu sirianul sau care li se pare suspecta.

O parte din persoanele suspecte care au fost legitimate de politisti in trenuri au fost transportate sub escorta la sediul politiei pentru controale mai amanuntite.

Poza sirianului este lipita peste tot, pentru a putea fi usor de indentificat, iar alte fotografii au fost distribuite oamenilor, pentru recunoasterea lui Omar Hayssam.

Politia l-a dat vineri si in urmarire internationala pe Omar Hayssam.