Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Il, s-a casatorit cu fosta secretara, aceasta devenind a patra sa sotie, transmite agentia sud-coreeana de Yonhap, citata de Reuters.

Fosta sotie a lui Kim Jong-Il, Ko Yong-Hi, mama a doi dintre fiii sai a murit in august 2004, din cauza unui cancer la san.

"Kim are o relatie cu o femeie numita Kim Ok, care a fost secretara sa, de cand a murit Ko Yong-Hi, acum doi ani", a declarat pentru agentia Yonhap, un reprezentant al guvernului nord-coreean.

"Ea este de-facto prima doamna a Coreei de Nord", a spus aceeasi sursa apropiata familiei presedintelui.

Kim Ok, in varsta de 42 de ani, l-a insotit tot timpul pe Kim Jong-Il, in varsta de 64 de ani, in timpul vizitelor acestuia la baze militare sau la complexe industriale si a fost prezenta la vizitele unor inalti demnitari straini.

Noua sotie a presedintelui a studiat pianul la Universitatea de muzica si dans din Phenian si a lucrat ca secretara sefa a presedintelui inca din anii '80.

Kim Ok a calatorit alaturi de Kim Jong-il in ianuarie, cand presedintele a facut o vizita secreta in China pentru a-l intalni pe liderul chinez Hu Jintao, informeaza agentia Yonhap.

"Este o femeie mai mult draguta decat frumoasa, la fel ca celelalte femei din viata presedintelui", a adaugat o alta sursa din guvernul nord-coreean.

Kim Jong-Il a mai fost casatorit sau a avut relatii de lunga durata cu inca trei femei. Liderul nord-coreean are doi fii cu Ko, si inca un fiu dintr-o relatie cu o alta femeie.