Uniunea Sindicatelor din Transportul Public Local - Bucuresti (USTPLB) si Sindicatul Soferilor din RATB vor declansa saptamana viitoare actiunile de protest prin pichetarea sediului Directiei Generale a RATB, inainte declansarii grevei generale, a declarat Petrariu Vasile, presedintele USTPBLB.

Cele doua organizatii sindicale au refuzat semnarea noului contract colectiv de munca. In negocierea pe care au avut-o cu Directia Generala a RATB, sindicalistii au refuzat propunerea de crestere salariala propusa de conducerea RATB.

"Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, s-a aratat surprins de faptul ca exista o grila de salarizare ascunsa care nu se regaseste in contractul colectiv de munca si care asigura castiguri pentru cadrele de conducere mult disproportionate fata de personalul direct productiv", sustine liderul sindical.

Sindicalistii au solicitat stabilirea unei grile de salarizare care sa permita reasezarea salariilor in functie de competenta profesionala si complexivitatea fisei postului.

Ei sunt nemultumiti si de conditiile de munca, de lipsa echipamentelor de protectie cat si de situatia parcului de tramvaie, autobuze si troleibuze a carui vechime le pune in pericol atat propria viata cat si pe cea a calatorilor.

Sindicalistii au anuntat ca luni, la ora 10,00, vor picheta sediul RATB, deoarece pana la aceasta ora nici una din revendicarile lor nu a fost luata in serios.