Sefii serviiciilor secrete nu sunt demisionari pana ce Parlamentul nu ia nota de demisiile lor, considera liberalul Bogdan Olteanu. Invitat in emisiunea Zig Zag a lui Ion Cristoiu, presedintele Camerei Deputatilor a declarat ca ca romanii sunt obisnuiti sa taie capete inainte de a face o ancheta.

Apoi autoritatile uita sa mai investigheze problema, ceea ce duce la pierederea credibilitatii institutiilor statului pe plan intern si extern. Olteanu spera ca macar aceasta investigatie sa ajunga la o concluzie, insa este sceptic in aceasta privinta. In orice caz, presedintele Camerei Deputatilor, a anuntat ca si Gheorghe Fulga si Virgil Ardelean trebuie audiati de comisiile parlamentare.

Olteanu crede ca altfel sta situatia la Parchetul General, unde este nevoie mai intai de o numire pentru ca sunt dosare de finalizat, dupa care se va face o ancheta.

Bogdan Olteanu considera ca presedintele Traian Basescu vorbeste mult atunci cand problema este in curtea altuia, insa atunci cand este responsabil de problema tace. Asa se intampla si acum, Traian Basescu are parte din vina pentru ca el i-a tinut in functii pe Timofte, Fulga, Ardelean si Botos.

Olteanu nu crede in varianta vehiculata de presa ca demisiile ar avea vreo legatura cu vizita sefului statului in SUA de saptamana viitoare.

"Romania a intrat cu acesti oameni in NATO, acest zvon este doar modalitatea eleganta de a plasa licuriciului responsabilitatea, ma indoiesc ca are vreo legatura”. Tanarul liberal a tinut sa aminteasca faptul ca „PNL striga demult ca trebuie schimbati Botos si sefii serviciilor si acum nu poate decat sa se bucure ca in sfarsit s-a intamplat.”

PNL nu va face propuneri la sefia serviciilor secrete decat daca ii va cere presedintele Trauian Basescu, a mai precizat Bogdan Olteanu. El considera ca ar fi potrivit ca seful statului sa se consulte cu partidele parlamentare in legatura cu propunerile pentru sefii serviciilor secrete, insa pana acum PNL nu a fost invitat la consultari pe aceasta tema.

Liberalii vor discuta miercuri demisiile din aceasta saptamana, si in functiie de ce se va discuta luni in sedinta CSAT.

In privinta disparitei lui Omar Hayssam, Bogdan Olteanu crede ca principala vinovata de fuga sirianului din tara este politia de frontiera, din moment ce omul de afaceri avea interdictie de parasire a Romaniei. Insa si Ilie Botos si Virgil Ardelean trebuie sa dea explicatii premierului in legatura cu dosarul Hayssam.

Despre tensiunile din PNL, Olteanu a precizat ca apelul la unitate dizidentilor Stolojan, Musca si Stoica este ciudat, mai ales ca ei sunt cei care se indeparteaza de partid: „noi vrem sa fim uniti si ii asteptam in randurile noastre.” Iar ministrul Apararii, liberalul Teodor Atanasiu, trebuie sa fie anchetat ca orice om de rand daca s-a depus o plangere penala impotriva sa.