Israelul si-a continuat bombardamentele in Liban, lovind tinte din orasele Tir, Sidon si Beirut. In replica, militiile Hezbollah au lansat din nou rachete asupra Israelului, ucigand doua persoane. Coordonatorul Natiunilor Unite pe probleme umanitare, Jan Egeland, a descris distrugerile din capitala libaneza Beirut drept o incalcare flagranta a legilor internationale.

Avioanele de atac ale Israelului au efectuat numeroase misiuni in Liban, bombardand capitala Beirut, Valea Bekkaa, orasul Tir si, pentru prima data, portul Sidon, din sudul tarii. Armata israeliana sustine ca vizeaza facilitati ale militiilor Hezbollah.

Insa localnicii din Sidon sustin ca bombardamentele au distrus o moschee unde se aflau refugiati, si nu militanti islamisti.

Situatie "ingrozitoare"

Cordoonatorul ONU pe probleme umanitare, Jan Egeland, a facut o vizita in sudul capitalei Beirut. El a descris situatia drept ingrozitoare. Domnul Egeland a criticat faptul ca avioanele israeliene au ras practic blocuri intregi de apartamente si a spus ca astfel de distrugeri sunt o incalcare a legilor umanitare.

Distrugerile din Beirut l-au socat pe Jan Egeland

Intre timp au avut loc noi atacuri cu rachete ale Hezbollah, impotriva nordului Israelului. Doua persoane au fost ucise in orasul Haifa in urma unui astfel de atac.

Eforturi diplomatice

Pe acest fundal, continua eforturile de gasire a unei solutii diplomatice pentru situatia din Liban. Ministrii de externe francez si german poarta discutii cu guvernul israelian, ca si secretarul de stat britanic Kim Howell.

Este asteptat in regiune si ministrul american de externe, Condoleezza Rice. Aceasta a spus ca trebuie gasita o solutie durabila de pace, care sa duca la incetarea atacurilor Hezbollah impotriva Israelului.

Deocamdata insa perspectiva unei incetari a focului pare indepartata, chiar daca ministrul israelian al apararii, Amir Peretz, a spus ca tara sa ar fi de acord cu o forta internationala de pace in sudul Libanului.