Doi dintre cei mai buni antrenori din Romania, autori, alaturi de echipele lor, ai unor performante excelente in sezonul trecut al Cupei UEFA, au ajuns sa nu se mai salute si nici macar sa isi vorbeasca din cauza repetatelor instigari ale managerului stelist Mihai Stoica, in urma Supercupei Romaniei jucate sambata seara si castigate de Steaua cu 1-0.

Steaua i-a invins sambata seara pe rivalii de la Rapid cu scorul de 1-0 si a cucerit Supercupa Romaniei, unicul gol fiind marcat de Daniel Oprita in minutul 90, dupa o mare greseala a portarului Mihai Minca.

Meciul in care Steaua a cucerit al 50-lea trofeu din istoria clubului a fost patat, ca de multe ori in ultimii ani, de gesturi si vorbe grele provocate, in special, de sefii 'ros-albastrilor'.

Numeroasele incidente petrecute la aceasta partida le-ar putea aduce celor doua mari rivale suspendari si amenzi usturatoare inca de la prima reprezentatie in noul sezon.

MM a reusit sambata, prin atitudinea sa sfidatoare, dar si prin jignirile adresate rapidistilor, sa inflameze atmosfera la o partida lipsita practic de miza precum este Supercupa Romaniei.

Intr-o partida in care Lucescu a fost obligat, din cauza suspendarilor, sa foloseasca o echipa incropita, iar Olaroiu a ales sa isi menajeze titularii, Steaua s-a impus cu 1-0 printr-un gol marcat in ultimul minut de Oprita.

Desi locuiesc in acelasi cartier, iar casele lor sant gard in gard, antrenorii celor doua echipe s-au ignorat pe intreaga durata a partidei.

La pauza, Lucescu jr a avut grija sa nu iasa de la vestiar in acelasi timp cu stelistii, iar la final a renuntat sa mai urce la oficiala pentru a-si lua medalia, tocmai pentru a nu se intalni cu Olaroiu sau MM Stoica.

Dupa festivitate, Olaroiu a preferat sa ramana pe teren si sa dea interviuri decat sa mearga la conferinta de presa alaturi de Razvan.

SINCRONIZARE

Antrenorul Stelei a venit la conferinta de presa abia cand a fost sigur ca Razvan a plecat si a ajuns in vestiarul echipei sale. Desi nu au fost niciodata foarte apropiati, intre cei doi a existat totusi o relatie cordiala.

Raceala a intervenit dupa confruntarea directa de anul trecut din sferturile de finala ale Cupei UEFA. Inainte si dupa dubla de atunci, Mihai Stoica a facut o serie de declaratii ironice si chiar jignitoare la adresa rapidistilor, care au ripostat in acelasi mod.

Din acel moment, galeriile celor doua echipe si-au intensificat scandarile una impotriva celeilalte. Una din tintele predilecte ale stelistilor a fost fostul bancar Sapunaru. La finalul partidei, fotbalistul rapidist s-a indreptat spre peluza unde se aflau fanii stelisti si a facut semne obscene in directia acestora.

MM S-A INJURAT CU RAPIDISTII

Festivitatea de premiere a fost marcata de cel mai grav incident. Ca de obicei, Mihai Stoica, managerul general al Stelei, a fost capul rautatilor. In momentul in care rapidistii au urcat la oficiala sa-si primeasca medaliile de argint, Stoica le-a strigat: 'Loserilor!'.

El i-a reamintit lui Valentin Badoi ca in iarna semnase cu Steaua si de aici s-a pornit potopul de injuraturi. In scandal a intervenit si Cristian Sapunaru, care, printre injurii, l-a amenintat pe oficialul stelist ca: 'Te mananca puscaria!'.

Imediat dupa ce a primit medalia, Vali Badoi a aruncat obiectul inspre capul lui Stoica. 'E bine ca n-a dat cu pumnul', a spus Zotta despre gestul stelistului de a-i intarata pe elevii lui Razvan Lucescu.

SAPUNARU: "MM M-A INJURAT"

Fundasul Rapidului a povestit ca a fost insultat de managerul Stelei, Mihai Stoica, de aceea a ripostat. "Injurat o sa fiu mereu, dar nu stiu daca este normal ca presedintele unei echipe sa injure toti jucatorii alteia. Nu vreau sa intru in polemici cu acel baiat de la Steaua", a spus Cristi Sapunaru.

STOICA NU RECUNOASTE NIMIC

Mihai Stoica a marturisit ca nu i-a insultat pe fotbalistii Rapidului. "Eu resepct jucatorii adversi", a explicat managerul general al ros-albastrilor, care a negat vehement ca l-ar fi injurat pe Sapunaru.

Boala pe tigani continua

Imediat dupa acest incident, fotbalistii Stelei alaturi de antrenorul Cosmin Olaroiu au venit sa isi salute fanii. In acest moment, galeria a inceput sa cante: "Am avut si vom avea mereu boala pe tigani", refren care le-a adus deja de doua ori celor din Ghencea suspendarea terenului.

O parte din jucatori au scandat alaturi de galerie, printre exceptii numarandu-se Petre Marin. Fundasul stelit a preferat sa priveasca distant intreaga scena. Steaua a fost nevoita, campionatul trecut, sa joace o partida cu portile inchise, dupa ce jucatorii din Ghencea au fost filmati in timp ce cantau refrenul cu "am avut si vom avea mereu..." alaturi de fani.

De data aceasta, oamenii de ordine au avut grija ca episodul sa nu se repete, si au imbrancit un cameraman care incerca sa ii filmeze pe elevii lui Olaroiu.

MINCA, CERTAT LA VESTIAR

Vinovat la golul inscris de Oprita, portarul rapidist Minca a fost certat serios de presedintele Dinu Gheorghe dupa partida. In timp ce coechipierii sai paraseau vestiarul, el a fost oprit pe culoar de oficialul rapidist, care i-a cerut pe un ton ridicat sa ii explice cum a putut sa scape printre maini o centrare usoara.

"La faza golului nu stiu daca Minca este principalul vinovat. Cand se primeste gol, de obicei sunt mai multi vinovati", i-a luat insa apararea Razvan Lucescu jucatorului sau.

Bataie de joc la imn

Organizatorii au fost ca de obicei prinsi 'in ofsaid'. Momentul intonarii imnului de stat a fost penibil. Jucatorii n-au stiut protocolul si primele acorduri din 'Desteapta-te, romane!' i-au surprins in momentul in care se salutau.

Fotbalistii au desconsiderat imnul si mai apoi, continuandu-si miscarile de incalzire. Aceasta atitudine i-a facut pe organizatori sa intrerupa cantecul la jumatate!