Ministrul de Interne, Vasile Blaga, a anuntat ca Directia Generala de Informatii si Protectie Interna a Ministerului anuntase inca din 5 mai ca Omar Hayssam intentiona sa paraseasca tara. El a spus ca informatiile au fost transmise unor institutii ale statului, insa n-a vrut sa nominalizeze aceste institutii.

In opinia ministrului Blaga, omul de afaceri romano-sirian a fost ajutat ca sa paraseasca Romania si este posibil ca acesta sa fi plecat cu o masina care avea numar diplomatic.

Politia - sustine Vasile Blaga, a facut tot ceea ce trebuia sa faca din punct de vedere legal. El a atras atentia ca, in privinta infractiunilor legate de terorism, nu politia are de spus ultimul cuvant. In opinia sa, vinovat de fuga lui Omar Hayssam este Parchetul General.

Blaga a mai spus ca in cazul in care Hayssam ar fi trecut granita in zona de responsabilitate a Politiei de frontiera, cei vinovati vor fi sanctionati. El a precizat ca este luata in calcul si varianta ca Hayssam sa fi parasit tara fara ca Politia de frontiera sa poata interveni.