Perioada vacantelor aduce minute in plus de convorbiri in contul companiilor de telefonie mobila. Aflati in concedii peste mari si tari sau chiar si prin statiunile noastre, romanii simt mai mult ca oricand nevoia de comunicare cu cei dragi.

Firmele de telefonie mobila au invatat sa exploateze la maximum astfel de perioade si se intrec in lansarea de oferte avantajoase pentru clientii deja existenti, fara sa piarda insa prilejul de a castiga altii noi.

Operatorii au umblat, cel mai vizibil, la tarifele pentru serviciile de roaming. In urma cu doua saptamani, Cosmote a introdus cel mai mic tarif unic de roaming, de 0,65 euro/minut, cu TVA inclus, pentru convorbiri catre toate destinatiile.

Oferta este valabila atat pentru abonati, cat si pentru utilizatorii cartelei Cosmote care vorbesc roaming in tarile in care compania are reprezentanta (Grecia, Bulgaria, Albania, Macedonia).

Totodata, clientii care utilizeaza serviciul de roaming in cele patru tari beneficiaza de tarif unic accesibil de 0,47 euro/minut pentru apeluri primite si de 0,29 euro/mesaj pentru trimiterea de SMS (tarife cu TVA inclus).

La randul sau, Vodafone a introdus, prin optiunea Vodafone Passport, tariful standard. Valoarea taxei de conectare apel variaza in functie de operator: pentru operatorii Passport din Europa, taxa de conectare apel este 1,20 USD fara TVA, iar pentru operatorii Passport din restul lumii, taxa de conectare apel este 2,40 USD, fara TVA, pentru apelurile efectuate si primite.

Un apel catre Romania este tarifat cu taxa de conectare apel, iar tariful standard pe minut aplicabil este in functie de destinatia apelului: apel in reteaua Vodafone Romania, Romtelecom sau alte retele fixe si mobile nationale.

si Orange a anuntat recent lansarea ofertei de roaming Orange Travel Holiday. Abonatii Orange care isi activeaza optiunea vor avea primele 50 de minute de convorbiri in roaming apeluri primite si apeluri initiate cu tarife reduse la jumatate.

Incepand cu data de 3 iulie, clientii firmei de telefonie cu abonamente din planul de servicii Personal, care au activat serviciul roaming si calatoresc in tarile UE si in Elvetia pot beneficia de aceasta optiune pentru o taxa lunara de doi dolari, reducerea fiind valabila pana in septembrie.

Tarife mai mici si pentru apelurile externe

Operatorul de telefonie mobila Zapp nu dispune de servicii de roaming. In schimb, a anuntat tarife mai mici pentru apelurile internationale.

Astfel, pentru pachetul International Standard, apelurile catre tarile din Zona 0 sunt tarifate cu 0,49 USD/minut, fata de 0,6 USD/minut pana acum, iar cele catre tarile din Zona 1 de tarifare costa 0,79 USD/minut, fata de tariful anterior de 0,95 USD/minut.

De asemenea, si pentru Upgrade International, destinat abonatilor Zapp care utilizeaza in mod intensiv serviciul pentru apeluri internationale, tariful pentru convorbirile aditionale catre Zona 1 de tarifare devine 0,79 USD/minut, fata de 0,95 USD/minut.

Articol integral in Adevarul