Omul de afaceri Dinu Patriciu a fost chemat marti la Parchetul General pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala in dosarul Rompetrol. Acest lucru a fost pana la urma aminat din cauza volumului mare de acte. In plus, Patriciu a mai anuntat ca dosarul Rompetrol s-a disjuns, in instanta urmand sa ajunga, acum, doar o mica parte din acest caz.

Patriciu s-a declarat bucuros ca dosarul ajunge in instanta, deoarece numai in acest mod isi poate dovedi nevinovatia.

La iesirea de la Parchetul General, unde procurorii ar fi trebuit sa ii prezinte materialul de urmarire penala, Dinu Patriciu a declarat ca a doar o mica parte din dosarul initial urmeaza sa fie trimis in instanta.

“Ancheta este departe de finalizare si nu este nici pe departe gata in proportie de 99,5 la suta, cum afirma fostul Procuror General, Ilie Botos”, a declarat Patriciu. In opinia omului de afaceri, Botos ar fi fost demis recent tocmai pentru faptul ca procurorii DIICOT au intirziat cu instrumentarea cazului.

Conform agentiei NewsIn, avocatul lui Patriciu, Cristian Iordanescu, a declarat ca s-a amanat prezentarea materialului probator, deoarece actele din dosar sunt prea numeroase si laborioase, dar s-a stabilit agenda acestei prezentari care va incepe saptamana viitoare, si care ar putea dura mai multe saptamani.

Referitor la partea care a ramas in ancheta, Dinu Patriciu crede ca "se intentioneaza, in continuare, hartuirea" lui de catre procurorii DIICOT.

Procurorii instantei supreme au finalizat saptamina trecuta ancheta in Dosarul Rompetrol. Alaturi de Dinu Patriciu, in dosarul Rompetrol mai sunt acuzati Philip Stephenson si Richard Colin Hart.

Cei doi sunt invinuiti, intre altele, de initierea unui grup infractional, organizat in scopul spalarii sumelor de bani obtinute in urma savarsirii infractiunilor de pe piata de capital si de complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

In acelasi dosar, instanta a decis, definitiv, la inceputul lunii aprilie 2006, ca Dinu Patriciu sa fie cercetat in stare de libertate dupa ce procurorii solicitasera in mai multe randuri ca omul de afaceri sa fie anchetat in stare de arest.

In cursul zilei de 19 iulie, Rompetrol a emis presei un comunicat prin care acuza Parchetul General de practici ilegale.

"Grupul Rompetrol solicita, din nou, procurorilor Parchetului General condus de dl.

Ilie Botos sa inceteze practica ilegala a dezinformarii opiniei publice cu privire la evolutia si continutul dosarului penal in care au fost pusi sub invinuire actionari si angajati ai grupului Rompetrol, precum si transmiterea catre presa de date si documente care nu au un caracter public, sunt tendentios selectate, din dosarul de urmarire penala" se arata in comunicatul Rompetrol.

Reprezentantii grupului au facut acuzatii si mai grave atragand atentia ca Parchetul ar fi pus la dispozitia presei o serie de pasaje din rechizitoriu.