A doua editie a Festivalului "Zile si Nopti de Teatru European la Braila", se va desfasura in perioada 25 septembrie - 3 octombrie 2006. La festivalul organizat de Teatrul "Maria Filotti" vor fi reprezentatii cu spectacole de teatru din noua tari.

Din programul festivalului se fac remarcate creatiile artistilor Teatrului Powszechny din Varsovia, ai Teatrului din Klaipeida (Lituania), ai Companiei Laborator "Theatre X05" din Tirana, Teatrului Prova din Atena, Teatrului Scampa din Elbasan (Albania), Alternative Theatre Kosovo etc.

Romania va fi reprezentata in festival de teatrele bucurestene "Bulandra", "Nottara", "Odeon", Teatrul National din Targu Mures, Teatrul National din Craiova, Teatrul National din Constanta, Teatrul din Galati, Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiesti, Teatrul "Sica Alexandrescu" din Brasov, Teatrul German de Stat din Timisoara, Teatrul Ariel din Ramnicu Valcea, Teatrul Act, Teatrul Luni, Teatrul Desant.

In program sunt cuprinse, de asemenea, un seminar despre rezidente artistice si un simpozion privind dramaturgia tarilor din estul Europei. Pe durata festivalului va avea loc expozitia cu vinzare „Cartea de teatru”, realizata cu sprijinul: UNITER, UNITEXT

Mai multe informatii despre festival si programul spectacolelor pe siteul Teatrului Maria Filotti