UEFA a transmis marti, catre FRF ca decizia comisiilor de licentiere, de a retrage licenta clubului Sportul Studentesc, este corecta, a declarat ofiterul de presa al forului fotbalistic roman, Paul Zaharia.

"FRF a primit o comunicare verbala din partea directorului general adjunct al Sistemului de licentiere al UEFA in cazul clubului Sportul Studentesc, in care se precizeaza ca in manualul UEFA nu exista nicio prevedere de returnare a licentei. Acest termen de «returnare a licentei» exista totusi in cadrul unui titlu din Manual, dar nu se specifica nimic in acest sens.

Decizia instantelor FRF este corecta pentru ca plata datoriilor trebuia efectuata pana la data stipulata in Manual, respectiv 31 martie. S-ar fi putut acorda circumstante daca ar fi existat o intelegere pentru esalonarea acestor datorii cu specificarea datelor pentru fiecare rata, dar nici acest document nu a fost prezentat.

Din punctul de vedere al UEFA procesul de licentiere s-a incheiat", a spus Zaharia.

Paul Zaharia a mentionat ca UEFA va trimite si o comunicare scrisa in cursul zilei de joi.

Marti dimineata, dupa sedinta Comitetului Executiv al FRF, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a lasat sa se inteleaga ca gruparea Sportul Studentesc nu va reveni in Liga I. De asemenea, FRF a trimis la UEFA un fax prin care solicita sa se precizeze daca exista o procedura de returnare a licentei.

Patronul Sportului, Vasile Siman, prezent azi la Casa Fotbalului, a declarat ca a platit toate datoriile gruparii din Regie si a mentionat ca in cursul zilei de astazi va depune toate actele necesare pentru returnarea licentei.