Daca aveti de vanzare un apartament, o casa sau un teren, cel mai bine ar fi sa faceti tranzactia toamna sau primavara. De cealalta parte, pentru cei care vor sa cumpere o locuinta sau un teren, analistii imobiliari le recomanda sa faca tranzactia vara sau iarna, cand se inregistreaza o scadere a preturilor cu 5-10%, in special pe sectorul rezidential.

„Tranzactiile imobiliare se reduc cu pana la 50% vara si iarna. In aceasta perioada scad foarte mult tranzactiile imobiliare, dar si preturile locuintelor”, ne-a declarat analistul imobiliar Radu Zilisteanu.

Dupa ce ai adunat banii, ai facut o prospectare a pietei si esti gata sa vizionezi un apartament, casa sau teren, specialistii imobiliari sustin ca trebuie sa tii cont de mai multe aspecte. „Locuinta nu trebuie sa fie pe lista cladirilor cu risc ridicat la cutremur sau sa prezinte alte deteriorari.

Cel mai important lucru la un apartament construit inainte de ’90 este starea tevilor”, spune Zilisteanu. El sustine ca, de asemenea, datoriile la intretinere reprezinta un punct extrem de important cand se intentioneaza cumpararea unei locuinte.

La ce sa fiti atenti cand cumparati o locuinta sau un teren:

- cladirea sa nu fie pe lista celor cu risc ridicat la cutremur

- starea instalatiilor din apartament

- lista datoriilor la intretinere

- situatia juridica a imobilului/terenului

- hartile de utilitati

- proiectele aflate in derulare de catre autoritati

- imbunatatirile aduse imobilului

Integral in Gandul