Premierul Calin Popescu Tariceanu si-a asumat intreaga responsabilitate pentru momentele in care conduce autovehicule, SPP fiind exonerat in acest sens, se arata intr-un comunicat al serviciului de paza si protectie. Anuntul vine dupa ce marti seara, primul ministru a avut un accident de motocicleta in urma caruia a suferit o entorsa severa la genunchi.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de Protectie si Paza, marti seara premierul a avut dispozitivul de protectie prevazut in regulament, "grupul de protectie actionand conform legilor si a regulamentelor in vigoare".

Totodata, grupul de protectie ce-l insotea pe Tariceanu a acordat primul ajutor persoanelor implicate in accident, a anuntat Politia si a asigurat locul accidentului pana la sosirea politistilor, fara a modifica pozitiile autovehiculelor implicate in accident.

SPP mai precizeaza ca legea de organizare si functionare a institutiei, prin care este reglementata protectia demnitarilor, nu interzice acestora sa conduca autovehicule pe drumurile publice.

"Primul-ministru a transmis anterior, in scris, Serviciului de Protectie si Paza ca isi asuma intreaga raspundere pe timpul cat domnia sa conduce autovehicule, exonerand SPP in acest sens", se mai arata in comunicat.