Comisia prezidentiala pentru aplicarea legii raspunderii ministeriale l-a audiat, miercuri, pe ministrul apararii, Teodor Atanasiu, in legatura cu cele doua plangeri penale depuse impotriva sa de purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Adriana Saftoiu, si deputatul PSD, Eugen Bejinariu.

Agentia Newsin, care citeaza surse liberale, transmite ca Atanasiu s-a declarat nemultumit de faptul ca Parchetul General a trimis Comisiei prezidentiale o documentatie incompleta. Mai mult, in cazul in care se va constata ca nu exista alte probe la dosar decat cele prezentate pana acum, Atanasiu va refuza sa mai vina la audierile de la Cotroceni.

Aceleasi surse spun ca, in sprijinul plangerii depuse de Eugen Bejinariu, care il acuza pe Atanasiu de abuz in functie, Parchetul nu a depus decat textul plangerii, iar in cazul celei depuse de Adriana Saftoiu, care il acuza de abuz in serviciu impotriva persoanelor, Parchetul ar fi depus doar articole din ziare.

Prezenta la audieri in cadrul Comisiei este optionala pentru Atanasiu, el avand posibilitatea sa prezinte eventuale documente in apararea sa.

Comisia urmeaza sa intocmeasca un raport pe care il va prezenta presedintelui. Documentul va contine recomandari clare daca se impune sau nu inceperea urmarii penale in cazul demnitarului.