Propunerea premierului Calin Popescu Tariceanu de reducere a aparatului de lucru al Guvernului cu aproape 30 la suta a starnit reactii diverite in clasa politica romaneasca.

Potrivit Radio Romania Actualitati, UDMR apreciaza ca este binevenita reducerea numarului de secretari de stat si ca aceasta trebuie sa fie urmata de o reducere a posturilor la nivelul agentiilor guvernamentale.

Presedintele executiv al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat ca nu este vorba numai de o reducere a numarului de secretari de stat, aceasta procedura avand mai multe etape. "Vor urma alti pasi, care vizeaza si agentiile care sunt subordonate Guvernului", a explicat Borbely.

Partidul Conservator a reamintit prin purtatorul sau de cuvant, Bogdan Ciuca, faptul ca doreste un guvern flexibil si putin birocratic.

"De cateva luni am propus in coalitie reducerea numarului de secretari de stat, agentii guvernamentale. Ne mentinem acelasi punct de vedere si il vom sustine in structurile unde suntem reprezentati", a adaugat Ciuca.

Liderul PD din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, considera ca propunerea premierului Calin Popescu Tariceanu este o solutie mai veche a democratilor.

"Este vorba de propunerea mai veche, avansata de catre PD la nivelul conducerii Aliantei, avand ca scop final pe de-o parte eficientizarea activitatii Guvernului si pe de alta parte scaderea poverii asupra banului public in ceea ce priveste functionarea administratiei centrale", a mentionat Radulescu.

"Ne bucura faptul ca dupa o oarecare intarziere si dupa o oarecare impotrivire se da curs acestei propuneri a PD, care este considerata binevenita in momentul de fata si de catre primul ministru", a adaugat liderul democrat.