Recent, P Diddy s-a aratat interesat de o proprietate din Londra, evaluata la 45,5 milioane de dolari.

Dar rapperul american nu este initiatorul unei noi tendinte: de cativa ani buni, vedetele de peste Ocean au schimbat coduri celebre, ca 90210 (Beverly Hills) cu altele la moda, din Londra, informeaza revista "Forbes".

"Mananci la Paris, te imbraci in Milano si locuiesti la Londra"

Motivele sunt diferite: daca unor celebritati le place sa-si insuseasca "scortosul" accent englezesc, pentru altii e doar chestiune de reputatie.

"Esti privit cu totul altfel in cercurile in care te invarti atunci cand detii o casa la Londra", explica un agent imobiliar britanic. Sa ai o casa la Londra este insa si o dovada de fler in afaceri.

"Te duci la Paris pentru mancare, la Milano pentru moda si la Londra ca sa investesti bani, mai ales intr-o proprietate", spune Trevor Abrahamson, de la agentia imobiliara Glentree, care l-a ajutat pe Tom Cruise sa inchirieze o casa in care actorul american a locuit pe parcursul filmarilor la "Mission Imposible".

"O proprietate in Marea Britanie este o investitie buna, poate de aceea tot mai multe vedete de peste Ocean fac achizitii imobiliare aici", adauga el. Potrivit Halifax Building Society, in prima jumatate a acestui an, preturile locuintelor din Marea Britanie au crescut cu 4,5%.

Staruri in noul val

Alte vedete din SUA insa aleg sa locuiasca in Marea Britanie pentru motive din cele mai diverse. Actrita Gwyneth Paltrow si cantareata Gwen Stefani, care nu au rezistat farmecului unor rockeri englezi (Chris Martin, de la trupa Coldplay, respectiv Gavin

Rossdale, din formatia Bush) detin acum proprietati la Londra.

Integral in EvZ