Cu cateva ore inainte ca presedintele Basescu, grav accidentat de fuga lui Hayssam, sa plece la Washington, premierul Tariceanu a facut accident de motocicleta intrand, din cauza vitezei, pe contrasens si izbind in plin un automobil.

Ambele vehicule - motocicleta guvernamentala Harley Davidson si victima sa, un Ford Mondeo - au fost serios avariate, dar, din fericire, soferul a scapat cu bine, iar premierul automotovelosport s-a ales doar cu o entorsa si cateva zgarieturi.

Dar daca, Doamne fereste, se intampla o nenorocire? Sigur ca nu-i rau cand oficialii renunta la scortosenia protocoalelor si arboreaza "o fata umana" - numai ca, depasindu-se o anumita limita a responsabilitatii, exista riscul ca respectiva fata umana sa apara fie buhaita de alcool, fie plina de vanatai produse de zbenguielile motocicliste.

Din pacate, rivalitatea nesabuita dintre presedinte si premier si betia puterii par ca le-a anihilat amandurora spiritul de conservare si teama de legi, iar acest comportament a fost preluat de subordonati.

Comisia parlamentara de control a SRI condusa de liberalul Radu Stroe - desi e ministru in guvernul Tariceanu! - a tinut si ea sa-si arate performantele Harley Davidson, convocandu-se subit pentru a declara demisia dlui Timofte de la SRI drept "neconstitutionala".

Cum sa fie neconstitutionala o demisie? Cand a revenit dl Iliescu la putere in 2000 si au demisionat urgent sefii SRI, SIE si procurorul general, nimeni n-a zis nici pas. Acum e jale mare si toata lumea din Alianta cauta in legi si regulamente picatura de cianura cu care sa-si rapuna jumatatea.

Cele doua palate au ajuns sa-si dea cu legile in cap, riscand sa le provoace entorse si rupturi de vertebre. Respectiva comisie prefera sa-l mentina pe dl Timofte - numai ca sa-i returneze dlui Basescu atacul la legile sigurantei sechestrate de guvern.

De fapt, dl Basescu poate face propuneri pentru SRI si SIE, respectand legile existente, iar guvernul poate sa grabeasca legile noi daca-i umbla si mintea cum ii umbla motocicleta. Cand esti orbit de furie insa, accidentele devin inevitabile.

Si pentru dl Voiculescu impactul cu CNSAS a fost atat de puternic incat a pierdut controlul masinilor sale si a dat cu ele peste alt motociclist - iar UDMR, aflata la a treia guvernare consecutiva si-a pierdut franele: nemultumit ca n-a obtinut statutul minoritatilor si autonomie teritoriala, dl Marko Bela a anuntat ca-si cauta alti aliati. Ai grija ce-ti doresti, UDMReao! Sa nu-i gasesti pe contrasens.