Vizele nu vor deveni moneda de schimb

Intr-un interviu acordat in exclusivitate postului TVR 1, presedintele Traian Basescu a declarat ca nu va permite conditionarea renuntarii la vize nici de relaxarea adoptiilor internationale si nici de continuarea participarii trupelor romanesti in Irak sau Afganistan.

"Categoric nu va deveni moneda de schimb", a declarat Basescu, adaugand ca nici administratia americana nu a incercat sa se foloseasca de problema in acest sens.

"Una este problema vizei pentru cetatenii romani, si avem dreptul sa deschidem acest subiect, sa solicitam rezolvarea accesului cetatenilor romani in Statele Unite, alta este problema adotiilor, alta este problema participarii noastre in interiorul parteneriatului strategic sau al NATO sau al Uniunii Europene cu militari in diverse teatre de operatiuni", a precizat seful statului.

Legea adoptiilor nu va fi modificata

Problema adoptilor va fi discuta de prersedintele Traian Basescu cu congresmenii si senatorii americani. "Pozitia noastra este insa clara aici, avem o lege si o respectam. In momentul de fata nu avem in vedere schimbarea legii adoptiilor. Romania nu va ceda unui lobby de discreditare", a declarat presedintele.

Hayssam este un episod care nu intereseaza SUA

Omar Hayssam nu este un subiect important pentru SUA. Grav este insa ca un infractor periculos a reusit sa scape si sa treaca granitele tarii.

Mai multe variante de finantare a conductei Constanta-Trieste

Traian Basescu spune ca exista in acest moment mai multe variante de finantare atat pentru proiectul Nabuco cat si pentru conducta Constanta-Pancevo-Trieste. Probleme sunt doar in partea de derulare a inceperii investitilor.

Vizita la Ford

Ford isi mentine interesul deosebit pentru investitia de la Daewo. Singura motivatie a faptului ca nu s-a trecut la angajamente efective intre statul roman si Ford a constituit-o faptul ca trebuiau rezolvate probleme ce tin de declararea falimentului firmei coreene.