Tariceanu vrea sa taie 30 de capete din Guvern

de     Cotidianul
Vineri, 28 iulie 2006, 0:00Premierul s-a sucit in chestiunea restructurarii Guvernului si a anuntat decapitarea a 30 de secretari de stat. Pedistii il acuza de „furt“ pentru imagine.

Varianta Tariceanu de restructurare a Executivului, lansata miercuri, a stirnit nemultumirea democratilor, care isi revendica dreptul de proprietate intelectuala asupra ideii. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, l-a acuzat ieri pe Tariceanu ca si-a insusit ideea PD privind restructurarea Guvernului, insa fara a reduce numarul structurilor din subordinea sa si a liberalilor.

„Primului-ministru, dintr-o data, stind la spital si asteptind RMN-ul, i-a venit ideea sa restructureze Guvernul“, l-a luat Berceanu peste picior pe Tariceanu.

Restructurarea, pe caprarii

In varianta lui Tariceanu isi vor pierde functiile patru din cei opt secretari de stat din Ministerul Afacerilor Externe, la Ministerele Integrarii, Mediului, Culturii si Justitiei vor ramine doi din cei trei secretari de stat, iar la Ministerul Finantelor Publice, trei din cinci.

La Ministerul Apararii vor ramine doi dintre cei trei secretari de stat, la Ministerul Administratiei si Internelor - patru din sapte, la Ministerul Muncii - trei din sase, la Ministerul Economiei - trei din sapte, la ministerele Agriculturii, Transporturilor, Sanatatii si Educatiei - trei din patru, la Ministerul Comunicatiilor, unul din doi, iar Secretariatul General al Guvernului va ramine cu

patru dintre cei sase secretari de stat. De asemenea, jumatate dintre cei noua secretari de stat din cadrul Cancelariei primului-ministru isi vor pierde functiile.

Berceanu: ii restructureaza pe altii

Radu Berceanu a amintit ca solicitarile democratilor nu vizau doar esalonul doi al Executivului, ci si pe ministrii de stat si ministrii delegati, intentie ilustrata prin retragerea din Guvern a lui Gheorghe Pogea.

Berceanu a acuzat ca, in timp ce ministerele conduse de democrati s-au conformat cererii de restructurare, ministerele sub portofoliu liberal sau conservator au ignorat aceste solicitari.

„Probleme sint la Secretariatul General al Guvernului, unde sint sase secretari de stat, la Cancelarie, unde sint noua secretari de stat. Iata ca aici sint problemele!“, a exemplificat Berceanu.

El a adaugat ca „pe formula mai bine mai tirziu decit niciodata“, PD doreste restructurarea la nivelul aparatului de lucru al Guvernului si a acuzat premierul ca a propus cel mai lung termen (25 august) pentru restringerea posturilor.

PC si UDMR aplauda

Celelalte partide din Coalitie sustin decizia premierului. „Noi am propus din start restructurarea la nivelul secretarilor de stat si al agentiilor. Din punct de vedere politic sintem total de acord cu decizia premierului, dar mai trebuie sa discutam cum poate fi pusa in aplicare din punct de vedere tehnic“, ne-a declarat purtatorul de cuvint al PC, Bogdan Ciuca.

„Din cite stiu eu, doar s-a propus ca fiecare ministru sa vada ce-i de facut in propria ograda si sa-si reduca secretarii. Noi sustinem eficientizarea Guvernului pentru a nu avea o structura stufoasa“, ne-a declarat si liderul deputatilor UDMR, Marton Arpad.

Integral in Cotidianul


40 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version