Valoarea investitiilor straine ca aport la capitalul social al firmelor inregistrate in Romania s-a ridicat la finele primului semestru la 613,1 milioane euro, in scadere cu 31% fata de perioada similara din 2005, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC). Numarul de firme noi cu participare straina a crescut insa in primele sase luni, cu 6%, ajungand la 1.114.

Totodata, capitalul social subscris de firmele noi cu participare straina a crescut cu 257%, la 155,5 milioane dolari (circa 121 milioane euro). Capitalul firmelor cu actionari straini a scazut cu 31% in primul semestru, la 613,1 mil. euro.

In luna iunie, valoarea investitiilor straine a fost de 195,2 milioane euro, nivel apropiat celui inregistrat in perioada corespunzatoare a anului trecut, de 194,4 milioane euro.

ONRC calculeaza investitiile straine ca valoare a capitalului strain subscris la inmatriculare, la care se adauga subscrierile prin mentiuni de majorare a capitalului strain, plus sau minus capitalul social cesionat de sau catre asociati sau actionari rezidenti si din care se scade capitalul subscris la firmele radiate din Registrul Comertului.

Integral in Gandul