Primarul orasului Ramnicu Valcea Mircia Gutau si viceprimarul Nicolae Dicu au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie, informeaza, vineri, Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Gutau este acuzat de luare de mita in timp ce Dicu de complicitate la luare de mita.

Procurorii au stabilit ca, in perioada aprilie - iulie 2006, Gutau Mircia a pretins de la un denuntator, actionar majoritar al unei societati comerciale, suma totala de 50.000 EURO, atat in mod direct, cat si prin intermediul viceprimarului Dicu Nicolae.

Dicu a primit efectiv de la denuntator suma de 25.000 EURO, pentru a-l ajuta sa obtina un certificat de urbanism, vizand un teren situat in Ramnicu-Valcea.

In urma unei intelegeri anterioare intre cei doi inculpati, o parte din suma de bani primita de la denuntator urma a fi remisa, prin intermediul lui Dicu primarului Gutau Mircia, intrucat, in aceasta calitate, acesta din urma avea printre atributiile de serviciu si emiterea unor acte de natura celui solicitat de catre denuntator.