Banca turca Finansbank a lansat vineri un credit imobiliar prin care se poate finanta pina la 95 la suta din valoarea achizitiei de teren (extravilan, intravilan, de construit, agricol, forestier), a unei constructii (finalizata sau "la rosu") sau a unui apartament (nou sau vechi). Dobanda este de 7,9 la suta, pe primii doi ani de contractare a creditului.

Pe langa achizitie, Finansbank finanteaza toate cheltuielile pe care clientul le face cu achizitia, contractarea unui credit si chiar posibilele cheltuieli cu mutarea, mobilarea si utilarea viitorului imobil.

Banca poate accepta in garantie imobilul ce se va cumpara sau un alt imobil ce poate fi proprietatea clientului sau nu, se arata intr-un comunicat al institutiei bancare.

Pe de alta parte, pre-aprobarea financiara se poate obtine in 3 ore iar aprobarea in termen redus.

Avansul poate fi justificat si in momentul semnarii contractului de vanzare cumparare iar creditul imobiliar poate fi platit in avans cu

comision 0% (dupa primii 5 ani).

Parte a FIBA Group, subsidiara din Romania a Finansbank si-a inceput activitatea in februarie 2000, cand Finansbank AS Turcia a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al Bancii de Credit Industrial si Comercial, institutie de credit cu capital mixt romano-american infiintata in 1993.

Finansbank Romania a incheiat anul 2005 cu active totale de 1,25 miliarde de lei (circa 340 milioane de euro), in crestere cu 58%, in lei, fata de 2004, avand o cota de piata de circa 1%. Banca are o retea de 52 de unitati.