Stejarel Olaru sustine ca a vazut documente care arata ca PF Teoctist a fost folosit de Securitate ca agent de influenta.

Stejarel Olaru a facut aceasta declaratie joi seara, in emisiunea „Puterea banilor”, de la The Money Channel, sustinind ca a vazut numele patriarhului in mai multe documente ale Securitatii si fara a da mai multe amanunte despre asta.

„Dovezile pe care le-am gasit pina acum, si care sint sumare, indica faptul ca patriarhul Teoctist a fost cel putin un agent de influenta al Securitatii. Un agent de influenta este o persoana folosita intr-un context sau altul pentru a impune o idee, un scenariu, pentru a influenta, practic, opinia publica”, a declarat Stejarel Olaru.

Acuzatiile au fost imediat infirmate de preotul Constantin Stoica, purtatorul de cuvint al Bisericii Ortodoxe Romane, care sustine ca afirmatiile istoricului „sint simple fabulatii”. „Orice astfel de acuzatii ar trebui probate intr-o societate normala si democratica”, a spus acesta. Trecutul patriarhului nu este prima data subiect de scandal.

El a mai fost acuzat in presa ca a participat la distrugerea unei sinagogi si ca a facut parte din „fratiile de cruce“ legionare.