Derby-ul primei etape din Liga I se va disputa in aceasta seara, pe stadionul 'Dan Paltinisanu' din Timisoara. Poli - Steaua este primul meci-soc al noului campionat. Cosmin Olaroiu va reveni in premiera in calitate de adversar la Timisoara dupa ce a plecat de la Poli.

Liga 1 programeaza sambata seara, la Timisoara, primul meci "tare" intre doua dintre echipele care si-au anuntat ca obiectiv castigarea titlului.

Timisorenii isi pun mari sperante in meciul de debut, contra Stelei. Pentru a-i motiva pe jucatori, oficialii lui Poli le-au promis elevilor lui Sorin Cartu prime remarcabile.

Potrivit unor surse din cadrul clubului, fotbalistii violetilor ar urma sa incaseze 15.000 de dolari pentru noua puncte obtinute in primele patru etape. P

lanurile banatenilor nu sunt luate insa in serios de presedintele CA al Stelei. "Meciul de la Timisoara va fi un meci de fotbal foarte greu, greu de tot, am inceput deja sa tremur", a comentat ironic Gigi Becali.

Sorin Cartu, antrenorul timisorenilor, s-a vaitat in schimb ca, pentru al doilea an consecutiv, este nevoit sa inceapa campionatul jucand impotriva Stelei. Anul trecut, cand pregatea pe FC Arges, Cartu a fost invins la Pitesti de Steaua, scor 1-0.

'Suntem tot mai aproape de parametrii normali pentru un meci oficial. Ei au un avantaj pentru ca au jucat deja doua meciuri oficiale, dar noi jucam acasa, avem suportul publicului, suntem concentrati si stim ca avem o mare responsabilitate', a mai spus Cartu.

Cele doua echipe au facut de curand un schimb de jucatori: Andrei Cristea a ajuns pe Bega, iar Gigel Coman a revenit la Bucuresti. De la Steaua mai lipseste Mirel Radoi, in timp ce de la Poli va absenta o adevarata 'legiune': Canu, Simek, Ovidiu Petre, Plesan si Sorin Radoi.

Noua Poli, cea rezultata din mutarea echipei AEK Bucuresti la Timisoara, a batut Steaua o singura data, chiar la prima intalnire directa, disputata in Ghencea, in toamna anului 2002.

Interesant este faptul ca echipa antrenata atunci de Basarab Panduru a invins in Ghencea o formatie pregatita de Cosmin Olaroiu! De atunci, cele doua echipe au avut dueluri din care au iesit multe scantei.

Steaua a obtinut scorul maxim, 8-1, chiar pe stadionul 'Dan Paltinisanu', iar ultimele doua confruntari de la Timisoara s-au terminat cu rezultate de egalitate si multe capete sparte.

Organizatorii au scos la vanzare 26.000 de bilete, iar lumea s-a inghesuit la ghiseele de la portile stadionului. Totodata, Poli a anuntat ca peste 2.500 de suporteri si-au achizitionat abonamente. Steaua are rezervate 1.000 de locuri.

Banatenii spera sa-si convinga galeria sa renunte la greva si sa incurajeze echipa la acest meci. Prima jucatorilor de la Poli este de 800 de euro pentru victorie.

Acest moment inaugural poate lamuri in buna masura cat sunt de indreptatite ambitiile gazdelor, chiar daca Sorin Cartu si-a pregatit deja terenul, vaitandu-se in stilul caracteristic: 'Steaua are si un avantaj fata de noi, fiindca a jucat deja doua meciuri oficiale. Jucatorii trebuie sa aiba o concentrare mare la meciul cu Steaua'.