Tribunalul Bucuresti a amanat, pentru duminica, judecarea cererii procurorilor de prelungire a mandatului de arestare preventiva pentru omul de afaceri Ovidiu Tender, din cauza ca avocatul acestuia nu s-a prezentat sambata la proces.

Avocatii lui Tender au aflat, vineri, ca procurorii au schimbat incadrarea juridica a faptelor pentru care este acuzat Tender, din bancruta frauduloasa in spalare de bani, informeaza Radio Romania Actualitati.

Prin urmare, avocatii apararii au cerut termen 24 de ore pentru a se pregati pentru aceasta noua acuzatie.

Tot vineri, Tribunalul Bucuresti a decis ca deputatul PSD Victor Ponta nu poate pleda in favoarea lui Tender. Judecatorii au explicat ca parlamentarii nu pot pleda in judecatorii si tribunale, ci doar in instantele superioare. Deputatul PSD a declarat ca va pleda la Curtea de Apel, intr-un eventual recurs.

Ovidiu Tender a fost reincarcerat in 16 iunie, dupa ce Curtea de Apel a anulat decizia Tribunalului Bucuresti care hotarase ca acesta poate fi cercetat in stare de libertate.

Avocatii lui Tender au contestat, atunci, decizia Curtii de Apel considerand ca detinerea omului de afaceri, dupa ce sentinta de eliberare a fost comunicata, este ilegala.

Tender este cercetat in dosarul RAFO-CAROM, alaturi de Marian Iancu, pentru infractiunile de constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata, complicitate la inselaciune si instigare la abuz in serviciu. Prejudiciul stabilit de anchetatori se ridica la aproximativ 2700 miliarde lei vechi.

Marian Iancu este, in prezent, judecat in libertate, dupa ce a fost eliberat, pentru a treia oara din arest, in 4 iunie.