Israelul a respins, sambata, propunerea Natiunilor Unite de suspendare a focului in Liban, pentru 72 de ore, pentru a permite organizatiilor umanitare sa evacueze batranii, copiii si ranitii din sudul Libanului si sa aduca ajutoare de urgenta, transmite Reuters.

"Nu este nevoie de o incetare a focului temporara, de 72 de ore, deoarece Israelul a deschis un coridor umanitar inspre si dinspre Liban", a declarat purtatorul de cuvant al guvernului israelian, Avi Pazner.

Pazner a spus ca Israelul nu blocheaza ajutoarele sa ajunga in sudul Libanului.

"Problema este complet diferita. (...) Hezbollah impiedica deliberat transporturile de ajutoare medicale si hrana pentru populatia din sudul Libanului, pentru a da creea o criza umanitara pentru care sa dea apoi vina pe Israel", declara Avi Pazner .

Coordonatorul ONU pentru asistenta umanitara, Jan Egeland, ceruse vineri o incetare temporara a focului in Orientul Mijlociu pentru 72 de ore, pentru a permite desfasurarea operatiunilor umanitare.

"Exista ceva fundamental gresit intr-un razboi in care victimele sunt intr-o proportie mai mare copii decat militari. Trebuie sa inceteze. Este prea multa sulferinta in Libanul de Sud, Israel si Gaza, care devine conflictul uitat din Orientul Mijlociu", a spus el.