Presedintele Traian Basescu nu a fost interesat, in timpul vizitei din Statele Unite, de starea de sanatate a premierului Tariceanu dar imediat dupa sosirea in tara, sambata, a spus ca se va informa rapid daca aceasta nu s-a agravat intre timp.

El a declarat ca aflat inainte de plecarea la Washington de la purtatorul de cuvant al guvernului ca premierul a suferit numai niste zgarieturi in urma accidentului de motocicleta de marti seara.

"La plecarea mea stiam si am vazut declaratiile purtatorului de cuvant. Am aflat ca sunt zgarieturi superficiale, deci nu cred ca as putea sa substitui un doctor calificat. Dar, sigur, o sa ma interesez in urmatoarele minute despre starea de sanatate, daca s-a agravat cumva", a spus presedintele.

Premierul a pierdut cotrolul motocicletei intr-o curba in zona localitatii Corbeanca si a intrat intr-un Ford Mondeo care circula regulamentar din sens opus. El a fost internat pentru o noapte la spitalul Elias iar a doua zi a participat la sedinta de guvern cu un picior imobilizat.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu, declarase atunci ca premierul a suferit un accident minor de motocicleta si ca se simte bine.

Spusele sale au fost confirmate si de directorul Spitalului Elias, Doina Dinulescu, care a declarat ca premierul a suferit doar o entorsa si va fi in continuare sub supraveghere medicala. Ulterior s-a precizat ca premierul are trei ligamente rupte si ca este necesara o operatie .