Avioane de lupta israeliene au atacat, duminica dimineata, mai multe cladiri din localitatea libaneza Qana, din sudul tarii. Dupa cum transmite corespondentul Radio Romania in Liban, aproximativ 60 de persoane au fost ucise, printre care si numerosi copii.

Imediat dupa aceste atacuri, premierul libanez Fouad Siniora a exlus orice posibilitate de continuare a negocierilor si a cerut incetarea imediata si neconditionata a focului, relateaza France Presse.

Sefi de state si de guvern din intreaga lume au acuzat masacrul israelian din Qana. SUA si Marea Britanie s-au abtinut sa condamne acest atac, exprimandu-si doar regretul fata de vietile pierdute.

Autoritatile israeliene au anuntat ca va intrerupe atacurile aeriene pentru 48 de ore si si-au exprimat regretul fata de moartea civililor, apreciind ca miscarea Hezbollah este responsabila de aceasta tragedie.

Ministrul israelian al Apararii, Amir Peretz, a ordonat armatei israeliene sa efectueze "o examinare imediata" a imprejurarilor in care a avut loc bombardamentul asupra satului libanez Cana.

"Este vorba de un eveniment tragic, care face parte din razboiul impotriva Hezbollah, miscare care actiuneaza din inima centrelor civile, stiind foarte bine ca pune in pericol populatia", a adaugat purtatorul de cuvant al ministrului israelian al Apararii, citat de France Presse.

Dupa aceste atacuri, secretarului de stat american, Condoleezza Rice, si-a anulat vizita in Liban. Se astepta ca doamna Rice sa soseasca in Beirut, duminica, dupa convorbirile pe care le-a avut cu conducerea israeliana.

Rice a declarat ca "a venit vremea pentru o incetare a focului, in razboiul dintre Israel si militiile Hezbollah", afirmand ca va ramane in Israel pentru a incerca sa medieze un acord de incetare a conflictului.

Organizatia Natiunilor Unite a precizat ca 600 de persoane, dintre care aproximativ o treime copii, au fost ucise in timpul operatiunilor militare israeliene in Liban, declansate in urma cu aproape trei saptamani.