Tribunalul Municipiului Bucuresti a respins, duminica seara, cererea procurorilor de a prelungi cu 30 de zile mandatul de arestare preventiva emis pe numele omului de afaceri Ovidiu Tender, transmite Realitatea TV. In urma acestei decizii, Tender ar fi urmat sa fie eliberat la ora 12 noaptea.

Cand toata lumea se astepta ca acesta sa fie pus in libertate a venit surpriza: judecatorii au hotarat ca ovidiu Tender sa raman in arest pentru probabil inca 30 de zile. Avocatii apararii au acuzat judecatorii de fals in acte, abuz in serviciu si...betie.

Gherghe Mateut, unul din avocatii apararii, a acuzat instanta ca nu i-a dat voie sa-si reprezinte clientul. Mai mult acesta a acuzat judecatorii care au prezidat sedinta de judecata ca au facut fals in acte.

Procurorul de sedinta a tipat la cei din sala, a batut cu pumnul in masa si a dat afara atat avocatul apararii, cat si acuzatul. Victor Ponta s-a aratat revoltat si a afirmat la Antena 3 ca-l va reclama pe Procurorul de sedinta, "probabil beat", la CSM si-l va da in judecata pentru a raspunde penal.

Un alt fapt straniu: desi sedinta era publica, principiul publicitatii a fost incalcat, rudele ori presa neavand acces in sala.

Tender este cercetat in dosarul RAFO-CAROM, alaturi de Marian Iancu, pentru infractiunile de constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata, complicitate la inselaciune si instigare la abuz in serviciu. Prejudiciul stabilit de anchetatori se ridica la aproximativ 2700 miliarde lei vechi.

Marian Iancu este, in prezent, judecat in libertate, dupa ce a fost eliberat, pentru a treia oara din arest, in 4 iunie.