Industria hartiei si a produselor chimice sunt cele doua domenii care au toate sansele sa inregistreze evolutii pozitive in viitor, rezulta dintr-un raport dat publicitatii de compania de rating Coface.

Studiul analizeaza riscul de neplata din partea a peste 50 de milioane de companii. Iar in industria hartiei, cererea mare si restructurarile vor transforma companiile in bun-platnici.

In industria chimica, motorul de crestere il reprezinta preturile titeiului, a caror majorare a imbunatatit substantial finantele firmelor din domeniu.

„Cele doua sectoare continua sa beneficieze de pe urma cererii asiatice dinamice cu conditii economice imbunatatite in Europa. Restructurarea si mai ales reducerea capacitatii de productie in surplus ar trebui sa permita companiilor europene sa faca fata in mod mai eficient costurilor de productie din ce in ce mai ridicate”, se arata in raportul Coface.

In Romania, domeniul constructiilor continua sa fie unul dintre sectoarele economice care afiseaza cele mai mari cresteri. Nu acelasi lucru se intampla in SUA sau UE.

Studiul Coface subliniaza ca in Europa Occidentala segmentul constructiilor rezidentiale „a fost slabit de efectul dobanzilor in crestere. In America de Nord, ratele dobanzilor in crestere au determinat o schimbare in interesul comercial, de la constructiile rezidentiale la cele nerezidentiale”, se arata in raportul Coface.

Integral in EVZ