Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a emis in doua luni de zile de la lansarea primului card de credit al bancii, un numar de 6.500 de carduri de credit, dintr-un total de peste 65.000 aflate in prezent in portofoliul bancii, a anuntat luni banca. Pana la finele lunii august, CEC estimeaza ca va avea in functiune 200 de ATM-uri.

Potrivit informatiilor bancii, cele 200 de ATM-uri impreuna cu cu cele aproximativ 1.200 de POS-uri existente, ofera institutiei cea mai mare retea electronica de eliberare de numerar prin card din tara.

Fondata in anul 1864, CEC are in prezent, un capital social de 149,7 milioane lei noi, active totale de peste 6 miliarde lei noi si o retea de peste 1.400 unitati, in mediul urban si rural. Banca are ca obiectiv principal in 2006 cresterea cotei de piata prin atragerea de noi clienti, persoane fizice si juridice, precum si prin lansarea de noi servicii bancare.

CEC se afla in continuare in proces de restructurare si in acelasi timp a intrat in ultima faza a procesului de privatizare. Investitorii care au mai ramas in cursa pentru privatizarea CEC sunt National Bank of Greece si OTP Bank.