Liderii liberali i-au cerut, luni, presedintelui Traian Basescu sa finalizeze procedura de demitere a directorilor serviciilor de informatii si sa nominalizeze noii titulari ai acestor functii.

Dupa sedinta Comitetului Executiv al partidului, presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a declarat ca liberalii sunt deschisi la orice propuneri pentru functiile de directori ai SRI si SIE, dar nu sunt de acord cu nominalizarile din randul partidelor parlamentare.

Orban a adaugat ca seful statului trebuie sa trimita, "cat mai repede cu putinta", Parlamentului propunerile pentru cele doua persoane care sa conduca SRI si SIE. Atunci cand aceste cereri vor fi indeplinite, parlamentarii liberali au primit mandatul, din partea conducerii PNL, sa marseze la finalizarea procedurilor", a adugat presedintele PNL Bucuresti.

Potrivit NewsIn, reprezentantul PNL a adaugat ca, in privinta sefilor serviciilor de informatii, liberalii doresc ca SRI si SIE sa fie conduse de oameni din societatea civila, pentru a nu exista nicio umbra de indoiala asupra activitatii lor.

"Asteptam propunerile, suntem deschisi, nu vrem sa nominalizam oameni care fac parte din partidele politice", a precizat Orban

Intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, consilierul prezidential Adriana Saftoiu considera ca, in acest moment, seful statului nu mai are nici un fel de obligatie fata de Parlament.

"Presedintele a facut tot ce avea de facut, sa transmita demisiile, dar el nu poate transmite eliberarile din functie pentru ca nu poate sa le nege acest drept pe care il confera codul muncii", a adaugat purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale.