Secretarul general al PD, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga a declarat, luni, ca in ultima perioada, democratii au sesizat "tot mai multa necolegialitate si nesinceritate din partea liberalilor". El a adaugat ca pozitia PNL in problema sefilor de servicii a fost complet nesincera.

"Nici macar Parlamentul nu se poate opune vointei cuiva de a demisiona" - a precizat Blaga, referindu-se la gestul fostilor sefi ai SRI si SIE, Radu Timofte, respectiv Gheorghe Fulga, de a demisiona din functii, dupa criza creata de cazul Hayssam.

In ceea ce priveste pozitia adoptata de parlamentari - inclusiv cei liberali - privind mentinerea in functii a celor doi sefi demisionari, Vasile Blaga a declarat: "Apreciem ca voturile din Biroul Permanent e lipsit de valoare juridica!" El a mai declarat ca s-a format o “monstruoasa coalitie” a partidelor de opozitie cu PNL, PC si UDMR.

Vasile Blaga a facut aceste declaratii la o conferinta de presa, transmisa in direct de Realitatea TV si Antena 3.

Totodata, Vasile Blaga a mai precizat ca un alt exemplu de necolegialitate din partea liberalilor a fost pozitia adoptata de acestia in problema retragerii trupelor din Irak. In repetate randuri, liberalii s-au declarat in favoarea retragerii trupelor romanesti din Irak, fiind circumspecti la orice implicare a trupelor romanesti pe alte teatre de razboi.

Totodata, PNL continua campania de strangere de semnaturi pentru retragerea trupelor din Irak. Ei au anuntat ca au strans pana in prezent aproximativ 100.000 de semnaturi.