Democratii au acuzat, luni, ca o parte dintre liberali dau dovada, in ultima perioada, "de tot mai multa necolegialitate si nesinceritate". Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a declarat la o conferinta de presa, ca PNL a avut o pozitie "nesincera" in problema trupelor romanesti din Irak si a sefiilor de servicii.

Mai mult, Blaga sustine ca s-a format o “monstruoasa coalitie” a partidelor de opozitie cu PNL, PC si UDMR. El a acuzat “jocul de imagine destul de ieftin” al PNL, precum si ura impotriva lui Traian Basescu a unor parteneri de Alianta si de Coalitie ai democratilor.

Vasile Blaga a facut aceste declaratii intr-o conferinta de presa transmisa in direct de Realitatea TV si Antena 3.

Aceste lucruri sunt respinse de liberali, care au apreciat ca democratii sunt cei care au cerut sa se respecte intocmai indicatiile de la Cotroceni.

Senatorul liberal Puiu Hasoti a declarat, pentru Hotnews.ro ca nu trebuie confundata colegialitatea cu nerespectarea legii. "Necolegialitatea si nesinceritatea sunt ultimele doua lucruri despre care democratii ar trebui sa se planga.

PD ne cere sa dam dovada de colegialitate, cerandu-ne sa respectam intocmai indicatiile de la Cotroceni, dar din cate stiu eu, domnul Traian Basescu nu mai este membru PD de mult timp", a adaugat Puiu Hasoti.

Contactati de HotNews.ro, liberalii Mona Musca si Valeriu Stoica, aflati in concediu, au refuzat sa comenteze acuzatiile democratiilor pe motiv ca nu sunt la curent cu actualitatea din Romania.

Intr-un comunicat remis presei, secretarul general al PNL, Dan Motreanu a afirmat ca liberalii ca nu ii pot sustine pe seful statutului si pe democrati in incalcarea legilor sau in ignorarea Constitutiei.

“Democratii trebuie sa se obisnuiasca cu ideea ca si presedintele Traian Basescu este dator sa respecte legile tarii, inclusiv in ceea ce priveste serviciile secrete. Alianta D.A. functioneaza cat timp se respecta legile”, a mai precizat Dan Motreanu.

Tot secretarul general al PNL a fost insarcinat cu facutul public al concluziilor intalnirii de luni seara, in care o comisie tehnica alcatuita din membri PNL, PC si UDMR a inaintat propunerea de reducere a numarului secretarilor de stat cu 35%.

Motreanu a declarat ca nu stie motivul pentru care democratii nu s-au prezentat la intalnirea de la Palatul Victoria, dar a afirmat ca e posibil sa nu fi avut mandat in acest sens.