Luna iulie se incheie cu o sedinta tipica pentru aceasta perioada de vara, o sedinta lipsita de variatii spectaculoase de curs si de volume de tranzactionare impresionante. Segmentul SIF a evoluat bine, fara exceptii, crescand in prima parte a sedintei si stabilizandu-se ulterior.

Astfel, indicele BET-FI e singurul care a incheiat pe plus, de asmeneea este indicele cu cea mai mare crestere la nivelul intregii luni, de 15,2%. Incidele BET a scazut astazi, tras in jos in principal de scaderea semnificativa a cursului actiunilor RRC, insa de la inceputul lunii acumuleaza un plus de aproximativ 9%.

Ca lichiditate, a fost o sedinta medie, moderata, cu un rulaj ce depaseste putin 22 milioane RON.

Rompetrol Rafinare (RRC) si-a continuat corectia negativa inceputa vineri, chiar mai accentuat astazi. Cursul a scazut direct de la deschidere, a evoluat descendent in prima ora, dupa care s-a stabilizat. Insa un val de vanzari a mai avut loc la final, astfel ca ultima tranzactie s-a facut aproape de minimul zilei, la 0,0837 RON/actiune (-6%).

Actiunile RRC au crescut in mod semnificativ in ultima perioada, fara o justificare solida in afara poate de asteptarile optimiste privind rezultatele semestriale, care urmeaza a fi raportate in data de 1 august.

In urma acestor evolutii e oarecum firesc sa mai apara vanzatori, probabil dintre cei sceptici in legatura cu rezultatele financiare.

Nici Petrom Bucuresti (SNP) nu a mai avut aceeasi sustinere la cumparare, cursul a scazut treptat pana la 0,55 RON/actiune (-1,8%). Insa de regula titlurile SNP au o volatilitate mai scazuta, iar pe deasupra nici nu au crescut in ultima perioada la fel ca RRC.

Segmentul bancar a fost astazi sarac in evenimente, in general au fost evolutii stabile, lipsite de surprize. Cel mai bine a mers BRD-GSG (BRD), unde cursul a reatins palierul de 17 RON/actiune (+1,8%) dupa o mai lunga perioada de timp, atingand chiar un maxim de 17,1 RON.

Cu titlurile Bancii Comerciale Carpatica (BCC) s-a facut singurul Deal al zilei, respectiv cu 400 mii actiuni, la pretul de 0,5150 RON/actiune. In piata principala cursul nu a coborat sub un minim de 0,53 RON/actiune , unde a si inchis, in crestere cu 1% fata de vineri.

In galeria celor mai tranzactionate societati, dupa valoare, intra astazi si Policolor Bucuresti (PCL), cu un rulaj de 1,75 milioane RON. Si asta doar ca urmare a unui ordin de un milion de actiuni (1,4% din capitalul societatii), ce a dus cursul la 1,75 RON/actiune. Inchiderea a avut loc la 1,85 RON (+1,7%), insa pe un volum minimal.

Actiunile SIF au inceput sedinta cu incetinitorul, lipsite de vlaga si fara volume mari tranzactionate au evoluat oarecum stabil. La jumatatea sedintei s-a intrat la cumparare pe toate cele cinci SIF-uri, cursurile au urcat cu cativa pasi de cotare, dupa care unele su ramas la cotele castigate pana la final, altele au mai dat inapoi.

Cel mai bine a inchis sedinta SIF Oltenia (SIF5), pe o crestere de 2,1% la 2,4 RON/actiune.