Presedintele de onoare a PNL, Mircea Ionescu Quintus si-a dat demisia din functie, luni, motivand ca vrea sa nu mai fie afectata credibilitatea partidului din cauza ca se incearca readucerea in atentia opiniei publice ca acesta ar fi colaborat cu securitatea.

“Mi-am prezentat demisia de onoare pentru ca partidul sa nu fie tarat intr-un caz care este deja lamurit, ca sa nu se mai faca discutie in legatura cu treaba aceasta. Din cauza ca se mai incearca redeschiderea unui caz care nu mai poate fi redeschis, dar dezbaterile acestea afecteaza credibilitatea partidului”, a declarat Quintus.

El a precizat ca nu a semnat angajamentele cu fosta securitate:

“Am dat declaratii si nu note informative la securitate”.

“Nu mi-a fost usor sa fac acest gest dupa ce de 70 de ani am ramas in acest partid”, a adaugat Mircea Ionescu Quintus.

Purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian, a apreciat, intr-o conferinta de presa, ca a decizia lui Quintus este "un gest de demnitate".

In anul 2000, CNSAS a decis ca Mircea Ionescu Quintus a colaborat cu fosta securitate. Atunci, acesta a dat in judecata CNSAS si a castigat procesul, in 2002, dar nu pe fond ci pe un viciu de procedura.

Tot luni, Ticu Dumitrescu, membru CNSAS, a facut declaratii grave la adresa lui Ionescu Quintus. El a spus ca liberalul a semnat nu mai putin de 188 de note informative pentru fosta securitate, "si astea sunt numai cele care s-au pastrat", a precizat Ticu Dumitrescu.