Vicepresedintele PSD, Rovana Plumb, a fost audiata, marti, de procurorii anticoruptie, in dosarul in care fostul premier, Adrian Nastase este acuzat ca a primit foloase necuvenite in timpul campaniei electorale din 2004.

Ea a dat explicatii, in calitate de martor, privind legalitatea documentelor referitoare la campania electorala a lui Nastase din toamna lui 2004.

Atunci, Rovana Plumb era trezorierul fostului lider PSD.

“A trebuit sa revad cateva documente daca sunt in concordanta cu ceea ce detine DNA si ele sunt in concordanta. Eu am declarat ca toate operatiunile financiare au fost cercetate de Curtea de Conturi”, a spus la iesirea de la DNA, deputatul PSD.

Plumb a fost si ieri la DNA pentru a discuta cu procurorii.

Saptamana trecuta si deputatul PSD, Viorel Hrebenciuc a fost audiat in aceeasi cauza.

Adrian Nastase este acuzat de procurorii anticoruptie ca ar fi primit foloase necuvenite in campania electorala prezidentiala. Anchetatorii spun ca el ar fi beneficiat de materiale electorale promotionale in valoare de peste 26 de miliarde de lei, din partea a doua firme.

Acestea ar fi Eurografica, din Bucuresti si o firma din Bacau, Vertcon, care apartine lui Dumitru Sechelariu.

Nastase a fost pus sub invinuire in acest dosar in baza art. 13 din Legea 78/2000, pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.