Gigi Becali a platit 4.350.000 de euro pentru cea mai scumpa campanie de transferuri din istoria Stelei de dupa 1989. Sapte fotbalisti noi au venit in aceasta vara, cel mai scump fiind Ovidiu Petre. Olaroiu are acum lot de Liga Campionilor si vrea sa nu dezamageasca.

Ros-albastrii au incheiat in forta perioada de mercato, reusind sa achizitioneze pe ultima suta de metri trei fotbalis ti de calitate: Cyril Thereau, Ovidiu Petre si Stelian Stancu. Practic, ultima zi de transferuri l-a costat pe Gigi Becali jumatate din bugetul Stelei de anul trecut. Latifundiarul a scos din buzunar in 24 de ore 2,4 milioane de euro pentru aducerea celor trei.

Acestora li se adauga inca patru fotbalisti adusi in restul perioadei de conducerea ros-albas trilor. Vali Badea, Bogdan Panait, Gigel Coman si Klemi Saban au costat clubul din Ghencea 1.950.000 de euro. In total, ros-albastrii au adus in aceasta vara sapte fotbalisti, platind pentru ei impresionanta suma de 4.350.000 de euro!

Este cea mai scumpa campanie de achizitie nu doar de cind este Becali patron, ci din 1989 incoace. In ultimii 17 ani nu a mai cheltuit Steaua atitia bani pe transferuri cum a facut-o acum. Lunga absenta din Champions League si forta echipelor din aceasta competit ie l-au convins pe Becali ca este cazul sa investeasca masiv in transferuri.

"Nu am zis eu ca sint gata sa platesc oricit pentru a aduce jucatori de valoare? Ce sint pentru mine citeva milioane de euro? Un nimic. Eu am platit 7 milioane numai pentru sediul cel nou. Meme si Oli au decis cine va veni la echipa, iar eu leam facut toate poftele. Va asigur ca sint jucatori de superclasa. Veti vedea asta", a declarat Gigi.

El a egalat campania de achizitii a Rapidului, care a cheltuit tot in jur de 4,3 milioane de euro si a depasit-o clar pe cea a lui Dinamo, care a platit 800.000 de euro pe noua jucatori in pauza competitionala.

Plata in natura

Un jucator se transfera pe citeva kilograme de carne Inainte de 1989, Steaua nu avea nevoie sa cheltuiasca sumele de acum pentru transferuri. Jucatorii de fotbal erau cumparati cu ajutorul produselor alimentare sau cu aprobari pentru ARO mai degraba, decit cu ajutorul banilor.

Sint exemple care au prins aura de legende, in care se spune ca jucatorii din esaloanele secunde erau cumparati in schimbul a unui numar finit de ghete de fotbal, a kilograme de carne sau cartofi ori contra unor materiale care foloseau la reconstructia vestiarelor.

Un exmplu graitor in acest sens este Marius Lacatus, care atunci cind a trecut de la FC Brasov la Steaua a facut-o in contul a unei masini ARO si a citeva mii de lei. Afacere excelenta a Stelei, numarul sapte facind istorie in Ghencea.

Un alt lucru care-i facea pe tinerii jucatori din provincie, si nu numai, sa vina la clubul ros-albastru era faptul ca Steaua le putea garanta satisfacerea stagiului militar in Bucuresti.

Cel care a initiat o masiva campanie de achizitii, care a culminat cu izbinda din Cupa Campionilor, a fost Valentin Ceausescu, cel care, in anul 1982 a vrut sa se lupte cu Dinamo, cumparind multi dintre fotbalistii care au adus singura victorie romaneasca in cea mai prestigioasa competitie inter-cluburi.