Potrivit datelor oferite de Politie, in jurul orei 4:40, pe DN 12A, Podul Turcului-Ivesti, la iesirea din municipiul Barlad, o autoutilitara marca Ford, condusa de un bacauan in varsta de 25 de ani, din municipiul Onesti, nu a acordat prioritate unui autocar care circula regulamentar pe DE 581.

In urma accidentului, au murit pe loc zece persoane din autoutilitara, iar sapte au fost transportate la spitalul Municipal de Adulti din Barlad. Dintre acestea ulterior au mai decedat un adult si un copil. Un alt pasager al autoutilitarei, grav ranit, a fost supus unei interventii chirurgicale si a suferit o amputatie.

Ceilalti patru raniti, printre care si un copil, sunt in afara oricarui pericol, desi au suferit mai multe fracturi. Cele 17 persoane din microbuz mergeau la pescuit in comuna Carja, cu o autoutilitara.

Cele 29 de persoane din autocarul inmatriculat in Republica Moldova si care mergeau la munca in Italia nu au fost ranite.

Accidentul de joi este cel mai grav dupa cel de la Slobozia, din noiembrie anul trecut, cand 15 persoane si-au pierdut viata si 13 au fost ranite, dupa ce un microbuz cu muncitori, majoritatea femei, s-a rasturnat.