Prefectul de Iasi vrea sa fie pus in libertate invocand noile prevederi ale Codului Penal. Radu Prisacaru sustine ca potrivit noilor modificari ale legii, instanta poate sa alega intre masura arestarii si masura cercetarii in libertate cu interdictia de a nu parasi tara. Avocatii prefectului au facut recurs in acest sens dar judecatorii l-au respins.

Aparatorii lui Prisacaru sustin ca hotararea instantei de fond, prin care s-a dispus arestarea lui Radu Prisacaru este nelegala. In opinia acestora nu exista temeiuri si probe serioase pentru stabilirea vinovatiei clientului lor.

Prefectul a solictat prin intermediul avocatiilor sai sa se tina cont de noile modificari ale Codului de procedura penala care permit judecatorului sa alega cercetarea acuzatului in stare de libertate dar cu conditia de a nu parasi tara. Cu toate demersurile facute de avocati, Radu Prisacaru ramane in arest.

Prisacaru fost dus vineri la sediul central al DNA, pentru a i se aduce la cunostinta noi probe, dupa declaratiile inedite facute la Curtea de Apel, unde s-a judecat recursul sau impotriva mandatului de arestare preventiva.

Prefectul de Iasi Radu Prisacaru, a fost arestat saptamana trecuta pe baza unui denunt facut in urma cu trei saptamani, de catre sotul decanului Facultatii de Stomatologie din cadrul UMF Iasi, Norina Fornea. Acesta a fost arestat impreuna cu alte trei persoane, printre care si seful Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Iasi, Flavius Ionita.